Een groene en schone manier van energie opwekken

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Een groene en schone manier van energie opwekken

Nedstack is een van de bedrijven die de waterstofeconomie mogelijk maakt door PEM-brandstofceloplossingen te ontwikkelen, testen, bouwen en toe te passen. Ze gaan voor een groene en schonere manier van energie opwekken. Binnen Nedstack zijn er diverse units waar aan speciale onderdelen gewerkt wordt. Zo is er onder andere een afdeling voor brandstofceltechnologie en ook een afdeling die zich bezighoudt met de systemen om de brandstofcellen heen. Om een brandstofcel elektrische energie op te kunnen laten wekken zijn waterstof, zuurstof en koelwater nodig.

Abe Reitsma, system/proces engineer bij Nedstack, richt zich op het ontwerp van de systemen voor deze processtromen. Hij vertelt graag meer over zijn werkzaamheden en de samenwerking met VCC BV.

Regelkleppen voor een brandstofcelsysteem
“In 2020 zijn wij, via onze partner Handelsonderneming PD, bij VCC terecht gekomen”, legt Abe uit. “Voor een brandstofcelsysteem, die oplossing biedt voor optimale energie-efficiënte, grootschalige implementatie van emissievrije energiesystemen en gebalanceerde elektriciteitsnetten, hadden we diverse (regel)kleppen nodig. VCC heeft dit voor zijn rekening genomen. De samenwerking met Handelsonderneming PD en VCC verliep binnen dit project uitstekend. Er gold een flinke tijdsdruk binnen deze opdracht, dat hebben beide bedrijven snel en adequaat opgepakt. VCC bood de juiste oplossing en leverde ons hoogwaardige regelkleppen”.

Een vaste samenwerking
Abe: “Wanneer wij een vraag hebben over een levering of wat meer informatie willen over een klep in een van onze systemen, kunnen we snel schakelen met het team van VCC. Het feit dat VCC en Handelsonderneming PD zo nauw samenwerken heeft een positief effect voor ons als Nedstack. Ieder heeft zijn eigen specialisme en door samen te werken kunnen wij onze vraag bij één partij neerleggen. Waterstof zal binnen de energietransitie een zeer belangrijke plaats innemen, Nedstack zet zich hier sterk in om de PEM-technologie en -producten te ontwikkelen en te industrialiseren. VCC is een betrouwbare partij waarmee we op dit gebied fijn samenwerken. Dat maakt dan ook dat we voor toekomstige systemen graag gebruikmaken van de service en producten van VCC”.

Lees hier verder icon.arrow--dark

Geschreven door

VCC BV

VCC BV (Valves & Controls) is uw partner als het aankomt op de nieuwlevering van appendages. Efficiënt en duurzaam werken staan bij ons centraal. Actief in de stoomindustrie, cryogene branche,... Lees meer