easyfairs Factory & Process Automation 2010

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Op 20 oktober geeft beursinrichter easyFairs de aftrap voor zijn gloednieuwe vakbeurs easyFairs® Factory & Process Automation 2010. ‘Een vakbeurs die geboren is uit een welbewuste, toekomstgerichte strategie’, zo licht Business Unit Manager Philippe Willegems de bestaansreden van het nieuwe beursplatform toe.

easyFairs Factory & Process Automation, dat is de naam van de gloednieuwe vakbeurs die op 20 en 21 oktober 2010 voor de allereerste maal plaatsvindt in Brussels Expo. De beurs vervangt niet alleen de vroegere platformen Mocon (over motion control) en Hydromech (over aandrijftechniek), maar wil ook inspelen op thema’s die de technisch-industriële wereld vandaag beheersen.
Dat laatste is, aldus Business Unit Manager Philippe Willegems, levensnoodzakelijk om zowel voor gebruikers als leveranciers een attractief ontmoetingsplatform te blijven creëren: ‘De beslissing om Mocon en Hydromech te vervangen door een beursplatform over fabrieks- en procesautomatisering is er niet van vandaag op morgen komen. Een tiental jaar geleden was Mocon een innovatieve vakbeurs, precies omdat mechatronica – motion control – toen een technologie in volle ontwikkeling was. Gaandeweg zijn andere thema’s zoals innovatie, integratie en duurzame productie de markt gaan beheersen.”

easyFairs Factory & Process Automation 2010 bouwt dus verder op de vroegere initiatieven, maar binnen een nieuw kader. Dat betekent bijvoorbeeld dat de vakbeurs zich niet enkel wil richten tot machinebouwers en systeemintegratoren, maar ook tot de wereld van de procesautomatisering. Het is een logische stap: het onderscheid tussen de automatiseringstechnologie voor discrete, hybride en continue processen vervaagt hoe langer hoe meer.

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer