Easy-to-Clean DinnoX Mill volgens EHEDG criteria

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Easy-to-Clean DinnoX Mill volgens EHEDG criteria

Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in het mengen, malen en microniseren van ingrediënten voor de foodindustrie om ze vervolgens te verwerken tot elk gewenst eindproduct. Omdat steeds meer klanten één en dezelfde maalinstallatie willen gebruiken voor het samenstellen van verschillende producten, ontwikkelde Dinnissen de nieuwe Easy-to-Clean DinnoX Mill volgens EHEDG criteria. Met de nieuwe maalinstallatie kunnen uiteenlopende maalstructuren worden geproduceerd. De eenvoudig uitrijbare maalrotoren zorgen ervoor dat de installatie extra snel en grondig te reinigen is.

Flexibel instelbaar toerental, zeefplaat en maalrotor
Steeds meer bedrijven willen met één investering, nu en in de toekomst, voorbereid zijn op de fabricage van uiteenlopende producten. Daarvoor ontwikkelde Dinnissen al een uitgebreid assortiment flexibele en gemakkelijk te reinigen mengers. Nieuw is nu de flexibele en gemakkelijk reinigbare maaloplossing voor de foodindustrie: De Easy-to Clean DinnoX Mill. Deze is uitgevoerd met verwisselbare maalrotoren om verschillende hamer-, breek- en snijfuncties uit te voeren. De DinnoX Mill beschikt verder over verwisselbare zeefplaten en een regelbaar toerental. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en het gewenste eindresultaat kunnen foodproducenten zo eindeloos switchen, combineren en variëren met maaltoepassingen.

Uitrijbare maalrotor maakt de DinnoX Mill extra snel en grondig reinigbaar
De nieuwe Easy-to-Clean DinnoX Mill is extra compact uitgevoerd en voorzien van compleet uitrijdbare maalrotoren en extra grote inspectieluiken. Alle onderdelen, inclusief de zeefplaten zijn daardoor goed bereikbaar en extra snel,grondig en gemakkelijk schoon te maken. Zo besparen bedrijven arbeidstijd en verkleinen ze de kans op contaminatie. Voor bedrijven die willen voldoen aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en het voorkomen van contaminatie, is het mogelijk de Easy-to-Clean DinnoX Mill uit te voeren in RVS304, RVS 316, geslepen of elektrolytisch gepolijst RVS. Het is ook mogelijk de Easy-to Clean DinnoX Mill te voorzien van een automatisch reinigingssysteem op basis van perslucht, mengdrogen of hete stoom.

De nieuwe Easy-to-Clean DinnoX Mill is voor het eerst te zien tijdens de Industriële Week in Utrecht op stand 10 B 038.

Geschreven door

Logo van:Easy-to-Clean DinnoX Mill volgens EHEDG criteria

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer