E & R / Exakt Maalsystemen voor Nano-vermaling

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

E & R B.V. uit Vlaardingen heeft in samenwerking met haar leverancier Exakt Gerätebau GmbH een procesinstallatie geleverd voor het vermalen van Carbon Nanotubes in het submicron bereik. Deze maaltechniek werd mede door de Universiteit Hamburg uitvoerig getest en als meest effectief bevonden voor applicaties waarbij vermaling gewenst is tot een fijnheid van 100Nm en fijner. Deze applicatie wordt o.a. toegepast in de pharmaceutische industrie alsmede technisch keramische industrie. De installatie werd deze maand in gebruik genomen door een cliënt in de Benelux.

Steeds meer bedrijven kijken inzake productverbetering- en ontwikkeling naar het fijner vermalen (zowel droog als nat) van hun producten. E & R bied hier in samenwerking met haar partners Exakt Gerätebau GmbH & Netzsch Feinmahltechniek GmbH een aantal zeer interessante systemen voor deze applicaties. Netzsch introduceerde onlangs de nieuwe Zeta RS systemen voor het malen in submicron bereik van vaste deeljes in een suspensie fase. Hierbij kunnen maalparels worden ingezet met een deeltjesgrootte van 30 Micron., hetgeen uniek is. E & R beschikt over een demonstratie ruimte waarin o.a. beide systemen staan opgesteld (te Vlaardingen) Tevens organiseert E & R binnenkort een seminar inzake Nanotechnology / Submicron Malen.

Geschreven door

Logo van:E & R / Exakt Maalsystemen voor Nano-vermaling

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer