DVP vacuüminstallaties met buffertank

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DVP vacuüminstallaties met buffertank

DOVAC vacuüm – en blowertechniek heeft compacte, modulair opgebouwde vacuüminstallaties fabricaat DVP van de serie “CPA” in haar programma.

De vacuüminstallaties zijn zeer compact gebouwd en zijn leverbaar in de uitvoering met 1, 2 of 3 oliegesmeerde draaischuif – vacuümpompen met een zuigvermogen van 25 tot 915 m3/h. De buffertanks zijn leverbaar in 100, 300, 500 of 1000 liter. Met de installatie kan een vacuüm worden bereikt van 99 % (10 mbar absoluut).

De ”CPA” installaties met 1 of 2 vacuümpompen zijn ontworpen voor toepassing in centraal vacuümsystemen, bijvoorbeeld voor vacuümvormen en “pick and place” toepassingen. De “triplex” installatie (3 pompen) is ontworpen voor toepassing in ziekenhuizen. Deze installatie voldoet aan de norm ISO-NEN-EN-7396-1. Door toepassing van de buffertank blijft het vacuüm intact bij stroomuitval, wordt een beheersbare schakeling van de pompen gerealiseerd en levert daardoor energiebesparing op. De installaties zijn compact opgebouwd en voorzien van een PLC besturing die er voor zorgt dat de belasting gelijkmatig over de pompen verdeeld wordt en het vacuüm automatisch op de juiste waarde wordt gehouden. De benodigde schakeldrukken kunnen eenvoudig worden ingesteld. De installatie is zeer compleet uitgevoerd en is gebruiksvriendelijk.

DOVAC is gespecialiseerd in vacuüm en blowertechniek en adviseert u graag over pompkeuze, onderhoud, service etc

Geschreven door

DOVAC Vacuüm- en blowertechniek

DOVAC Vacuüm- en blowertechniek levert: – Zijkanaalblowers voor o.a. pneumatisch transport, – ROOTS blowers, – DVP Draaischuif-vacuümpompen, – DVP zuigervacuümpompen, – SPECK Vacuümpompen, – Luchtmessen en blowers voor het droogblazen... Lees meer