Duurzame doseerbanden op maat

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Duurzame doseerbanden op maat

Op het eerste gezicht lijkt elke doseerband wellicht hetzelfde of vrijwel hetzelfde. Nader bekeken zijn er wel degelijk verschillen tussen de diverse uitvoeringen. Johan Dermout, Sales Manager van Dosco Sales & Engineering BV uit Soest, licht dit toe.

Dermout: “Transportbanden voorzien van een weeginstallatie oftewel doseerbanden zijn een prima middel om producten in o.a. de voedingsmiddelenindustrie flexibel en met een zeer hoge nauwkeurigheid te wegen. Als specialist in industriële weegapparatuur hebben wij inmiddels ruim 35 jaar expertise op dit gebied.”

“De afgelopen jaren zien we diverse ontwikkelingen op het gebied van doseerbanden. Net als in diverse andere branches is ook in onze markt duurzaamheid van steeds groter belang geworden. Onze weeg- en doseerbanden zijn dan ook altijd uitgevoerd in duurzaam RVS, hebben een minimum aan slijtgevoelige onderdelen en zijn gemakkelijk en snel te reinigen.”

“Dankzij deze bijzondere combinatie van voordelen zijn onze doseerbanden niet alleen bijzonder duurzaam, het maakt ze ook geschikt voor zeer natte werkomgevingen en werkomgevingen met een zeer hoge of zeer lage temperatuur (tot -20°C). Onze doseerbanden kunnen conform ATEX-normen gecertificeerd geleverd worden voor toepassing in explosie-gevaarlijke werkomgevingen zoals de chemische industrie.”

Dermout vervolgt: “We leveren standaard doseerbanden en maatwerk waarbij de klant kan kiezen uit tal van opties. De lengte van de doseerband kan variëren van 1 meter tot, bij wijze van spreken, een ‘oneindige’ lengte en de capaciteit kan 50 kg per uur bedragen maar als de klant het wenst ook maar liefst 50 ton per uur of zelfs nog meer.”

Op de vraag voor welke klanten Dosco zoal werkt antwoordt Dermout: “Onze doseerbanden worden veel gebruikt door klanten in de levensmiddelenindustrie, maar onder andere ook in de zand- en grind-, zware en chemische industrie. Kortom, onze duurzame oplossingen zijn breed toepasbaar waarbij we altijd met een pasklare oplossing komen.”

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Duurzame doseerbanden op maat

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco Sales & Engineering B.V. is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische... Lees meer