Duidelijker display voor Fieldbus-instrumenten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Veel Fieldbus-instrumenten, zoals transmitters, bevatten een moeilijk af te lezen display. HITMA-fabrikant BEKA heeft daarom een speciale serie Fieldbus Foundation- en Profibus PA-displays ontwikkeld. Deze displays kunnen tot 8 procesvariabelen tonen, samen met de meeteenheden en markeringsinformatie, op een gemakkelijk af te lezen backlit-display van
86 x 45 mm.

Om invoer te vereenvoudigen hebben alle modellen een standaard schermformaat dat één, twee of vier fieldbusvariabelen toont, of één variabele plus een bargraph. De fieldbusvariabelen en het vereiste displayformaat worden geselecteerd tijdens het ingeven van de opdracht. Hierna kan men het gewenste scherm via de drukknoppen van het frontpaneel selecteren of, als alle vereiste variabelen op één scherm worden getoond, de knoppen uitschakelen.

Alle Fieldbus-displaymodellen kunnen worden voorzien van zes geïsoleerde alarmuitgangen. Elk daarvan kan verbonden worden aan de getoonde Fieldbusvariabelen. Alarmsetpoints kunnen worden gebruikt via de Fieldbus of de knoppen op het frontpaneel. Deze setpoints kunnen door een veiligheidscode worden beschermd.

Dit nieuwe assortiment busaangedreven instrumenten is ATEX-gecertificeerd (intrinsiekveilig, Eexia) en voldoet aan de FISCO-normen. Er is een uitvoerige programmeringgids beschikbaar.

Geschreven door

Logo van:Duidelijker display voor Fieldbus-instrumenten

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer