Drogen in de Pegasus Vacuüm Coater

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Drogen in de Pegasus Vacuüm Coater

Voor iedereen die korrels en geëxtrudeerde producten volgens moderne productie-eisen samenstelt, is er de Pegasus® Vacuum Coater. Hiermee creëren producenten in de feed- en foodsector, een vacuümomgeving in hun productieproces. Tijdens de beurs Industrial Processing van 5-8 oktober 2010 in Utrecht, brengt Dinnissen een nieuwe toepassing van de vacuüm coater op de markt: “Het drogen van grondstoffen bij lage temperaturen”. Voordeel van het nieuwe droogproces is het behoud van smaak, kleur, vitaminen, mineralen en enzymen.

De Pegasus® Vacuüm Coater wordt tot nu toe vooral toegepast bij het toevoegen van essentiële stoffen zoals aroma’s, oliën, vitamines, mineralen en enzymen op korrels en geëxtrudeerde producten. Met de Pegasus® Vacuüm Coater kan op elke korrel exact de juiste hoeveelheid poeder of vloeistof worden aangebracht, om die vervolgens tot diep in de korrel te zuigen. Het is daarbij ook mogelijk om snel, meerdere laagjes op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen en om te variëren met het vacuüm proces.
Door het in- of uitschakelen van vacuüm kunnen vloeistoffen meer of minder diep in de korrel worden aangebracht. Tijdens Industrial Processing, introduceert Dinnissen een nieuwe toepassing van de vacuüm coater. Ze maakt daarbij gebruik van het natuurkundige gegeven dat in een vacuümomgeving, het kookpunt van grondstoffen is verlaagd. Bij lage temperaturen kan in de Pegasus® Vacuüm Coater, vocht worden onttrokken aan producten. De nieuwe droogfunctie binnen de vacuümcoater is een uitkomst voor het drogen van producten waarbij het behoud van smaak, kleur en de functionele werking van stoffen zoals vitaminen, mineralen, smaakstoffen en enzymen essentieel is.
De droogfunctie in de Pegasus® Vacuüm Coater kan in één procesgang worden gecombineerd met de al bestaande functies binnen de Pegasus® Vacuüm Coater. Hierbij kan gedacht worden aan het toevoegen van natuurlijke aroma’s en smaakstoffen aan poeders, korrels en kruiden

Geschreven door

Logo van:Drogen in de Pegasus Vacuüm Coater

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer