Driessen geeft Joest opdracht voor wervelbeddroger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Driessen  geeft Joest opdracht voor wervelbeddroger

Driessen Food Extrusion (DFE) in Deurne zet grondstoffen om in hoogwaardige halffabricaten voor de voedingsmiddelenindustrie. Met een nieuw geplande productielijn gaat DFE de productie van TVP (textured vegetable proteïne) en speciale paneermelen verder uitbreiden en moderniseren.

Voor een groot deel van deze nieuwe lijn heeft Joest opdracht gekregen van DFE. De levering van Joest staat gepland voor maart 2023 en is opgebouwd uit een complete wervelbeddrooginstallatie en een verticale spiraaltransporteur. Het geheel zal aansluiten op een recent bestelde extruder.

Uitdaging hierbij is de variatie in productvorm en -grootte. In dit geval spreekt men van granules, flakes en chunks. De chunks (10-30 mm) vragen de langste droogtijd en zijn daarom bepalend voor de grootte van de installatie. Gedroogd wordt tot een vochtgehalte van ongeveer 5% met een capaciteit tussen 1 en 2 ton per uur.

Joest levert wervelbedsystemen voor thermische processing in globaal drie uitvoeringen. DFE heeft hier opdracht gegeven voor een sanitaire uitvoering, die makkelijk en snel reinigbaar is om haar doelstellingen ten aanzien van allergenen vrije productie te kunnen garanderen.
Met zorg en enthousiasme gaat Joest hier weer een mooi project van maken.

Geschreven door

Logo van:Driessen  geeft Joest opdracht voor wervelbeddroger

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer