Doseren van stortgoed – belangrijk binnen de poederhandling techniek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Doseren van stortgoed – belangrijk binnen de poederhandling techniek

Een schijnbaar eenvoudige doseeropdracht kan een productieproces verstoren of zelfs leiden tot een groot productieverlies als de engineering van de doseerapplicatie niet zorgvuldig is uitgevoerd.

De mechanische constructie van een doseerapparaat moet aan verschillende eisen voldoen:
– het doseerapparaat moet de massastroom in de hopper waarborgen
– de spiraal of schroef moet zonder onderbreking gevuld worden met product met een constante
dichtheid
– een variabele capaciteitsrange hebben welke de flexibiliteit van het doseerapparaat vergroot
– gemakkelijk schoon te maken zijn om de tijd dat de productie stil staat te minimaliseren

De talrijke ervaringen die Gericke uit transport, doseer en mengprocessen heeft verkregen hebben hun invloed gehad op het ontwerp van de Gericke doseerapparaten. Gericke hecht veel waarde aan een juiste en betrouwbare mechanische constructie van haar volumetrische doseerapparaten. Het gebruik van de beste elektronische besturing kan de grenzen van de fysieke eigenschappen en het gedrag van poeder in een hopper of doseerapparaat niet overtroeven.

De flexibele toepassing en lange levensduur maken het mogelijk de volumetrische doseerapparaten om te bouwen naar een gravimetrisch doseersysteem voor batch verwerking of continu bedrijf.
Denk al in de planningsfase van een project aan de inzetbaarheid van onze huurapparaten en ons testlaboratorium. Dit kan een goede ondersteuning zijn bij het realiseren van uw plannen.

Geschreven door

Logo van:Doseren van stortgoed – belangrijk binnen de poederhandling techniek

Gericke B.V.

Gericke AG in Regensdorf/Zürich, Zwitserland, opgericht in 1894, is al meer dan honderd jaar betrokken bij het ontwerpen, fabriceren, bouwen en in bedrijf nemen van poeder processing apparatuur en daarop... Lees meer