Doseren in BigBales

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Doseren in BigBales

Wanneer met een BigBale pers bales worden gevuld met bulk producten zit er altijd veel spreiding in de totale partij qua hoogte en vastheid van die bales.
Dit probleem ontstaat omdat bales die gevuld worden op basis van niveau of tijd afhankelijk zijn van o.a. de belading op de transportband. Wordt de bale gevuld op tijdbasis en is er een variatie in bandbelading dan zie je dit meteen terug in de hoogte en/of vastheid van de bale. Wordt de baler gevuld op basis van een niveau dan ben je afhankelijk hoe het product in de baler valt.

INADCO heeft met veel succes een systeem ontworpen om exact gelijk gevulde Bales te maken. Door een transportband om te bouwen naar een weegband kan elke bale gevuld worden met hetzelfde gewicht. Door een unieke methode kan dat ook met korte bandjes perfect werken. Doordat de baler gevuld word op basis van gewicht speelt variatie in de bandbelading en hoe het product in de baler valt geen enkele rol meer. Deze manier van vullen zorgt er voor dat alle bales gelijkvormig uit de baler komen met eenzelfde vastheid. Ook zit er steeds de juiste hoeveelheid materiaal in de bale, waardoor het niet meer nodig is altijd extra materiaal aan de klant weg te geven, om middels die werkwijze er voor te zorgen dat ook de kleinste bale voldoende inhoud heeft.

Wenst u meer informatie over het vullen van uw bales op basis van gewicht, bezoek ons dan op de Industrial Processing 2008 hal 7, stand B087, of neem contact met ons op.

Geschreven door

INADCO

INADCO Engineering INADCO Moisture Measurement ontwikkelt en produceert meetapparatuur geschikt voor het meten in processen met fijne en grove inhomogene stortgoederen, zonder gebruik te maken van talloze calibratielijnen voor elk product. Specialiteit... Lees meer