Donaldson introduceert nieuwe in-lijn voorafscheider

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Donaldson introduceert nieuwe in-lijn voorafscheider

Donaldson introduceert de nieuwe in-lijn voorafscheider.

Deze horizontaal geplaatste voorafscheider kan eenvoudig worden ingebouwd in een nieuw of bestaand leidingsysteem. De voorafscheider scheidt grote deeltjes af van de luchtstroom door middel van centrifugaal krachten. Door vaste schoepen wordt de luchtstroom in rotatie gebracht. Hierdoor worden de zwaardere stofdeeltjes naar buiten geslingerd en uiteindelijk via de valpijp opgevangen in de stofemmer.

Deze voorafscheider is ontworpen als vonkenvanger achter b.v. snijtafels, straalinstallaties en lasapplicaties, maar wordt door zijn goede werking ook ingezet om de stofbelasting op ontstoffingsfilters te verlagen, zodat een langere standtijd met de filters wordt verkregen.

De unit kan gebruikt worden voor leidingdiameters variërend van Ø125 tot Ø1.000 mm en luchthoeveelheden van 2.000 tot 60.000 m³/uur.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de in-lijn voorafscheider kunt u contact opnemen met Donaldson Nederland B.V.

Geschreven door

Donaldson Nederland BV

Donaldson doet u een belofte als het gaat om filtratiesystemen en filterelementen. Wij beloven niets meer of minder dan de beste oplossing voor ontstoffing, lasrookverwijdering en oliemistafscheiding. Na bijna 100... Lees meer