Dolphin LT 0170/0220 A vloeistofringvacuümpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dolphin LT 0170/0220 A vloeistofringvacuümpomp

De Dolphin LT-serie is de nieuwe generatie vloeistofringvacuümpompen van Busch. De pompen bieden alle voordelen van beproefde technologie, plus extra verbeteringen.

De pompen van de Dolphin LT-serie zijn tweetrapsvacuümpompen voor toepassingen van atmosferische druk tot 33 hPa (mbar). De Dolphin LT-serie is verkrijgbaar in acht uitvoeringen, waardoor er voor elk proces wel een geschikte pomp is.

De bedrijfsvloeistof is meestal water maar andere vloeistoffen kunnen ook worden gebruikt als de procesomstandigheden dat vereisen. De Dolphin LT-vloeistofringvacuümpompen kunnen als een eenvoudig doorstroomsysteem worden gebruikt of als een gedeeltelijk of volledig recirculatiesysteem.

Door de verschillende afmetingen, uitgebreide accessoires en ruime keuze aan constructiematerialen kunnen deze vacuümpompen optimaal worden afgestemd op uiteenlopende industriële processen. De Dolphin LT- technologie maakt gebruik van het bewezen vloeistofringprincipe, met contactvrije interne componenten en nagenoeg isothermische compressie.

De LT-serie is ontwikkeld voor continu gebruik en ter ondersteuning van een breed scala aan processen in uiteenlopende industrieën, waaronder de chemische en farmaceutische industrie.

Technische specificaties
De Dolphin LT is een serie tweetrapsvloeistofringvacuümpompen. Een excentrisch gemonteerde rotor draait in een behuizing die gedeeltelijk is gevuld met bedrijfsvloeistof. De rotorbladen komen in contact met de vloeistof en de centrifugale kracht die ontstaat bij de rotatie vormt zo een “vloeistofring” binnen de behuizing. Het gepompte medium wordt getransporteerd naar de ruimtes tussen de rotorbladen en de vloeistofring. De excentrische rotatie van de rotor verandert het volume van deze ruimtes, waardoor gas wordt aangezogen, gecomprimeerd en afgevoerd. Gebruik als compressor is mogelijk tot 1,5 bar(g). De Dolphin LT 0170 – 0220 A zijn de drie kleinere vacuümpompen uit een serie die bestaat uit in totaal acht uitvoeringen.

Geschreven door

Logo van:Dolphin LT 0170/0220 A vloeistofringvacuümpomp

Busch B.V.

Busch B.V. in Woerden biedt vacuüm- en overdrukoplossingen voor alle markten. Van individuele vacuümpompen, blowers en compressoren tot maatwerk vacuümsystemen. Wij maken de vertaling van uw proces naar de juiste... Lees meer