Dit najaar: Solids Antwerpen 16-17 november

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dit najaar: Solids Antwerpen 16-17 november

Solids Antwerpen, de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor de poeder- en bulkindustrie in België, gaat 16 & 17­ ­november 2022 eindelijk weer doorgang vinden. Deze hands-on beurs biedt alles op het vlak van bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen.

Redactie: Proces Media | Fotografie: Easyfairs

Beursorganisatie Easyfairs rekent erop dat zo’n 1.500 professionals in bewerking, opslag en transport van poeders en stortgoed samen zullen komen in de Antwerp Expo. Hier kan genetwerkt en inspiratie opgedaan worden bij 120 exposanten & partners die een kijkje geven in de procestechnologie van de toekomst. Een kennisprogramma zal deze vakbeurs omlijsten.

Recycling & Start-up zone

Interessant voor wie actief is in de groeiende recyclingindustrie is de introductie van het ­Recycling Plaza waar de laatste technologieën voor de circulaire economie worden getoond. Een ander initiatief is de dynamische Start-Up zone. Net opgerichte bedrijven laten hier interessante innovaties zien voor de poeder- en bulkindustrie.

Article image of: Dit najaar: Solids Antwerpen 16-17 november

Lezingenprogramma

Uit een recente enquête bij bezoekers bleek dat thema’s als ATEX-explosieveiligheid, machine­veiligheid en duurzaamheid hoog op de agenda staan in de procesindustrie. Reden voor de beursorganisator om deze belangrijke onderwerpen uit te spitten. De drie topics komen uitgebreid aan bod tijdens de diverse seminars die in samenwerking met partners en federaties georganiseerd worden.

Article image of: Dit najaar: Solids Antwerpen 16-17 november

Innovation tour & award

Om snel grip te krijgen op de belangrijkste vernieuwingen tijdens Solids Antwerpen biedt de beursorganisatie weer een innovatieroute langs diverse deelnemende exposanten. Onderdeel van deze tour zijn revolutionaire technologieën en ontwikkelingen, die het verschil gaan maken in de sector en oplossingen bieden voor de uitdagingen waar de sector zich voor gesteld ziet.

Alleen duurzame innovaties zullen in deze kennisroute opgenomen worden. De vakjury van deskundigen uit de sector selecteert één winnaar en bepaalt wie de Innovation Award dit jaar in de wacht gaat slepen. Ook het publiek mag zijn stem laten horen en mag via een online wedstrijd bepalen wie de publieksprijs wint.

Article image of: Dit najaar: Solids Antwerpen 16-17 november

________________________________________________

Meer info

• Solids Antwerpen
• 16 & 17 november 2022
• Antwerp Expo
• www.solids-antwerp.be

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark