Dispergeren van pigment poeders

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dispergeren van pigment poeders

E & R B.V. uit Vlaardingen heeft in samenwerking met de firma Netzsch uit Selb (Duitsland) een lijn van Dispergeersystemen geleverd bij een pigment verwerkend bedrijf in Nederland. Eindproduct is een kleur (pigment) pasta welke elders wordt verwerkt. Deze nieuwe Dissolvers worden gebruikt voor het dispergeren van hoge concentraties pigmenten in een bindmiddelfase. Het vaste stof gehalte kan hierbij oplopen tot meer dan 70%. Het dispergeerproces vindt plaats onder vacüum, waarbij de pigment poeders middels een geautomatiseerd doseersysteem de procestank worden ingezogen. Door deze techniek worden de pigmentpoeders op het meest ideale punt in de Vortex gebracht. Het resultaat is een snelle en efficiënte bevochtiging en dispergering met een zo gering mogelijke energie consumptie van het dispergeersysteem.

Deze sub-level feeding techniek werd door Netzsch ontwikkeld en reeds door E & R aan meerdere clienten in de Benelux verkocht. De sub-level feeding techniek kan zowel op de grotere als ook op de kleine systemen worden toegepast. Groot voordeel is de stof- en eventueel solventdamp vrije werkmethode. De installatie bestaat uit een volledig gesloten systeem, waarbij pigment poeders kunnen worden ontnomen vanuit zakgoed, bigbags, alsmede IBC`s. Een combinatie van deze systemen behoort ook tot de mogelijkheden. E & R is exclusief distributeur van Netzsch Feinmahltechnik GmbH in de Benelux.

E & R / Netzsch beschikt over een demo opstelling welke beschikbaar is voor testen

Geschreven door

Logo van:Dispergeren van pigment poeders

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer