Direct bediende proportionele ventielen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Direct bediende proportionele ventielen

Met de nieuwe Serie AP-621L vergroot Camozzi het programma van de Series AP proportionele magneetventielen. Het direct bediende proportionele ventiel is bij uitstek geschikt voor de controle van lage luchtstromen van gasvormige vloeistoffen en staat garant voor hoge precisie.

De APL-621L is verkrijgbaar in 16 mm met verschillende orifice afmetingen. Door middel van een Pulse Width Modulation (PWM) of een stroomsignaal en de ventiel specifieke constructieve eigenschappen zorgen voor een zeer lage hysterese, gevoeligheid en een hoge herhalingssnelheid waarmee het slip-stick effect tot een minimum wordt beperkt. Deze eigenschappen maken het ventiel uitermate geschikt voor controle van inerte en medische gassen, doseren van lage viscositeit en vloeistoffen.

Kenmerken
– Werking 2/2 weg NC
– Nominale diameter Ø 0,8 – 1,0 – 1,2 – 1,6 mm
– Aansluiting Slangtule Ø 6 mm
– Materiaal Behuizing PVDF
Afdichtingen NBR
FKM, interne onderdelen RVS
– Drukbereik Ø 0,8 mm 0-10 bar – Kv 0,4
Ø 1,0 mm 0-8 bar – Kv 0,5
Ø 1,2 mm 0-6 bar – Kv 0,65
Ø 1,6 mm 0-4 bar – Kv 0,9
– Spanning 24 V DC
– Stroomverbruik 3 W
– Beschermingsklasse IP 65 DIN-aansluiting

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi is één van de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijftechniek en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Naast een hoogwaardig standaard leveringsprogramma kunnen wij u ook... Lees meer