Dinnissen Process Technology introduceert Combi Vulstation

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen Process Technology introduceert Combi Vulstation
Article image of: Dinnissen Process Technology introduceert Combi Vulstation

Verschillende verpakkingen vullen met één en dezelfde investering
Klantgericht werken begint bij het voldoen aan de specifieke eisen en wensen van elke afnemer. Het nieuwe Combi Vulstation van Dinnissen helpt afnemers daarbij door met één en dezelfde investering uiteenlopende verpakkingen zoals Big Bags, Drums, Tote Bins en Octabins te vullen. Het gloednieuwe vulstation is daardoor flexibel, ruimte en kostenbesparend. Om het vullen van uiteenlopende verpakkingen met één vulstation mogelijk te maken, ontwikkelde Dinnissen een innovatieve, eenvoudig verwisselbare vulkop met opblaasbaar vulmanchet. Hiermee kan elke verpakking, stofdicht aan het nieuwe vulstation worden aangesloten. Als de juiste vulmond is geïnstalleerd, wordt een pallet met bijbehorende verpakkingseenheid op de speciale schaarhef draaitafel geplaats. Op deze draaitafel is plek voor een pallet met één of meer verpakkingseenheden. De schaarhef draaitafel beweegt daarna automatisch omhoog en brengt de gewenste verpakking exact in de juiste positie voor het perfect aansluiten aan de vulkop. Als er een pallet met meerdere drums op de draaitafel staat, positioneert de draaitafel met speciaal ontwikkelde zuignap, alle drums één voor één om ze aan te sluiten aan de vulkop. Als fabrikanten willen overschakelen naar een andere verpakkingseenheid, doet eerst het trilmechanisme in de valpijp haar werk. Deze trilt de valpijp én verwisselbare vulmond grondig schoon om de uitstoot van stof te voorkomen. Daarna kan de vulmond in een handomdraai veilig worden verwijderd om de nieuwe vulkop te installeren.

Combi Vulstation op maat leverbaar voor uiteenlopende markten
Het nieuwe Combi Vulstation is leverbaar met verschillende opties zodat er voor elke situatie het juiste vulstation leverbaar is. Zo is het nieuwe vulstation van Dinnissen robuust uitgevoerd zodat de installatie bestand is tegen intensief gebruik onder zware omstandigheden. Het nieuwe Combi Vulstation is geschikt voor het stofvrij afvullen van onder andere chemische en toxische producten die vallen onder de richtlijnen van de Europese verordening REACH. De installatie kan worden geïntegreerd in productieprocessen of worden gebruikt als stand alone vulstation. Het vulstation is leverbaar met de Dinnissen Easy to Clean Feeder Valve met zeer brede capaciteitsrange, voor het zeer nauwkeurig doseren van producten naar het vulstation of de verpakkingseenheid. Het nieuwe vulstation kan ook standaard worden uitgevoerd met een single of triple seal systeem om Big Bags gasdicht af te sluiten. Het vulstation is verder leverbaar met een weegsysteem voor het zeer nauwkeurig afvullen van de verpakkingen. Het vulstation kan eventueel worden geleverd in een versie voor High Care zones in onder andere de voedingsmiddelenindustrie.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen Process Technology introduceert Combi Vulstation

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer