Dinnissen investeert in achtste testopstelling in eigen D-Innocenter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
54 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen investeert in achtste testopstelling in eigen D-Innocenter

Dinnissen Process Technology ontwikkelt en fabriceert procestechnieken voor de verwerking van poeders, korrels en granulaten. Ze biedt haar klanten een uitgebreid assortiment standaard producten maar onderscheidt zich vooral door innovatieve productieprocessen compleet op maat te ontwikkelen. Daarom investeerde Dinnissen in haar eigen testlocatie waar klanten heel veel praktijksituaties kunnen nabootsen en hun eigen producten kunnen testen op bestaande procestechnieken. Deze maand viert Dinnissen de in gebruik name van haar achtste testopstelling met de 5in1 Pegasus® Menger. Omdat alle testopstellingen onderling gecombineerd en gekoppeld kunnen worden, zijn de testmogelijkheden met de nieuwe 5in1 opstelling aanzienlijk uitgebreid.

In het D-Innocenter konden bedrijven al werken met de testopstelling van de Pegasus® Menger om zo exact de juiste mengtijd en homogeniteit voor allerlei producten te bepalen. Met de nieuwe testopstelling van de 5in1 Pegasus® Menger kunnen bedrijven met één apparaat, processtappen als mengen, drogen, ontkiemen en aanzuren uitvoeren. De nieuwe testopstelling van de 5in1 Pegasus® Menger is interessant, omdat ze met de nieuwe menger kunnen besparen op bedrijfsruimte en procesapparatuur. Bovendien kunnen ze profiteren van energiebesparing en de snelle reiniging van het productieproces.

In het D-Innocenter® kunnen relaties vrijwel alle productieprocessen met apparatuur van Dinnissen nabootsen en uittesten met hun eigen producten. Zo zijn er testopstellingen om zakken en big bags veilig en efficiënt te legen tot 99,9% van de inhoud. Met de procesmodule van de Pegasus® Menger kan de meest optimale mixtijd, homogeniteit en het voorkomen van beschadigd product worden getest. De exacte dosering en registratie van volume en gewicht kan worden gemeten met de Feeding en Weighing opstelling. Met de testopstelling van haar Vacuüm Coater kunnen korrels met exact de juiste hoeveelheid poeder of vloeistof worden besproeid om die vervolgens tot diep in de korrel te drukken. Er kan een stevige beschermlaag aangebracht worden op elke korrel zodat breken, kruimelen en het verloren gaan van stoffen wordt voorkomen. De meest efficiënte wijze voor het transport van poeders, korrels en granulaten zoals pneumatisch transport of Slow Flow conveying, kan in het D-Innocenter® worden nagebouwd en uitgeprobeerd. Verder zijn er pilotopstellingen met hamermolens, lompenbrekers en zeven.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Dinnissen investeert in achtste testopstelling in eigen D-Innocenter

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer