Dinnissen introduceert XS4 Sifting tijdens Industriële Week in Utrecht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen introduceert XS4 Sifting tijdens Industriële Week in Utrecht
Article image of: Dinnissen introduceert XS4 Sifting tijdens Industriële Week in Utrecht

Speciaal voor het effectief en betrouwbaar controleren van poedervormige stoffen op verontreinigingen zoals verpakkings-resten, metaaldeeltjes, steentjes, korrels en klontjes introduceert Dinnissen Process Technology tijdens de Industriële Week in Utrecht het XS4 Sifting. Een nieuwe techniek waarmee zelfs grote partijen poeders snel en betrouwbaar kunnen worden gecontroleerd.

Van de fijnste poeders tot de hoogste betrouwbaarheidseisen
XS4 Sifting van Dinnissen is een nieuwe methode voor hoge capaciteit poedercontrole die kan worden geïntegreerd in vrijwel elk nieuw of bestaand (pneumatisch) transportsysteem rond bijvoorbeeld bulkwagens, silo’s, losinstallaties en process-technieken. De basis voor XS4 Sifting is een centrifugaalzeef waarbij het zeefgoed met een speciaal ingebouwd invoersysteem in de zeefkamer wordt geleid en via ronddraaiende bladen in beweging wordt gebracht. Fijne poederdelen passeren op deze manier als in een centrifuge de zeef, terwijl grotere delen direct naar achteren worden getransporteerd. Door de juiste combinatie van roteersnelheid, zeeffijnheid en –lengte kan vrijwel elk gewenst zeefresultaat worden bereikt. Zo is het mogelijk om enorme capaciteiten te bereiken die oplopen van 15 tot wel 70 ton per uur en zijn zelfs de allerfijnste poeders (van 5 μm tot 200 μm) uiterst snel te verwerken.

geschreven door

Logo van:Dinnissen introduceert XS4 Sifting tijdens Industriële Week in Utrecht

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer