Dinnissen helpt GA Petfood Ingredients Kitchen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen helpt GA Petfood Ingredients Kitchen

Golden Acres Pet Food Partners (Lancashire Engeland) realiseert op eigen terrein een groots prestigeproject.

Ingredients Kitchen zet nieuwe maatstaven
GA Pet Food Partners (Lancashire, Engeland) is een van Europa’s grootste petfood-producenten van uitsluitend private label merken en exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd.

CEO Roger Bracewell van GA Pet Food Partners had samen met zijn management een visie. Het idee was om voor de top van de markt een nieuwe excellente lijn droge Petfood-producten te produceren. Hiervoor is een speciale, 26 meter hoge productielocatie gebouwd die onder de naam ‘Ingredients Kitchen’ nieuwe maatstaven in de petfood gaat zetten. Het betreft hier premium oplossingen, waar maar liefst 800 verschillende petfood-formules met verschillende ingrediënten op dezelfde productielijnen verwerkt moeten worden … op ‘premium’ niveau. En omdat voor premium producten in veel gevallen ook premium machines nodig zijn, werd de zoektocht gestart naar de beste machinebouwers in de wereld.

Teamwork vanuit individuele specialismes
Bracewell geloofde niet dat er één enkele totaal-contractor in de markt bestaat, die alle technische specialismes en engineeringsdisciplines in eigen huis heeft om op elke vraag de best mogelijke oplossing te bieden. Daarom werd er voor elk installatie-component gezocht naar afzonderlijke partijen, met ieder hun eigen specialisme en deze als team te laten samenwerken. “Alleen zo krijg je de beste ideeën uitgewerkt”, was de visie.

Tijdens de zoektocht naar dergelijke specialisten kwam Dinnissen al snel in beeld. Na diverse innovatie engineeringsoplossingen werd het beeld professioneel versterkt dat Dinnissen gegarandeerd de hoge verwachtingen op het gebied van volume, nauwkeurigheid en productieduurzaamheid uitstekend kon invullen.

Waarom Dinnissen?
Dinnissen Process Technology ontwikkelt al sinds 1948 machines, complete processen en maatwerkoplossingen voor de voedingsmiddelensector, feed, petfood en voor de chemische industrie. De focus ligt hierbij vooral op een efficiënte handling en processing van poeders, granulaten en korrels.

Innovatie is de basis
Eén van de karakteristieke kwaliteiten van Dinnissen is om gedurfde innovaties om te zetten in werkende concepten, die met veel succes worden geadapteerd door de grootste producenten ter wereld.

Een mooi voorbeeld van een dergelijke succesvolle innovatie is het vacuum core coating proces, dat in 1992 door Dinnissen is uitgevonden. Enkele jaren later gevolgd door de lean gravity mixing-lijnen en de hamermolen met een automatisch zeefwisselsysteem. Een kleine greep uit de vele technisch doorbraken die Dinnissen op wereldwijde schaal veel aandacht opleverde.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Dinnissen helpt GA Petfood Ingredients Kitchen

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer