Dinnissen en K-Tron introduceren nieuw mengconcept

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen en K-Tron introduceren nieuw mengconcept
Article image of: Dinnissen en K-Tron introduceren nieuw mengconcept

Dinnissen Process Technology (Nederland) en K-Tron (Zwitserland) introduceren gezamenlijk een nieuw mengconcept voor de hoogwaardige food en feed industrie. Het Pandora End of Line Mixing is speciaal bedoeld voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan het snel, behoedzaam en uiterst homogeen mixen van maximaal 10 (micro)componenten. Het concept is uiterst geschikt voor situaties waarbij het snel en gemakkelijk omschakelen naar nieuwe recepten en het voorkomen van contaminatie en segregatie een belangrijke voorwaarde is. Bijkomend voordeel is het lage energieverbruik.

Snel, behoedzaam en uiterst homogeen mixen
Het concept Pandora End of Line Mixing werkt volgens het principe van continue mixen waarbij grondstoffen constant in- en uit een uitermate compacte mixer worden gevoerd. Het concept bestaat daarvoor uit een aantal hoog accurate gravimetrische feeders van K-Tron en de befaamde Pegasus® Paddle Mixer van Dinnissen. De speciale feeders meten exact toevoer van ingrediënten naar de Pegasus® Paddle Mixer. Daarbij kan het gaan om uiterst kleine hoeveelheden (0,01-2% per batch gewicht) tot zelfs extra hoge percentages (30-220% per batch gewicht). De gravimetrische feeders kennen een snelle reactietijd waardoor het productverlies bij de aan- en uitlooptijd worden beperkt. De Pegasus® Paddlemixer mengt door haar ingenieuze constructie grondstoffen razendsnel tot een uiterst homogeen resultaat. Zo mengt de mixer breukgevoelige korrels behoedzaam in 6-8 seconden.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen en K-Tron introduceren nieuw mengconcept

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer