Digitale schokbestendige hygiënische krachtopnemers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Digitale schokbestendige hygiënische krachtopnemers

Het is verstandig om digitale loadcellen te gebruiken om het mengen van ingrediënten en grondstoffen bij de voedselproductie te regelen. Digitale loadcellen zijn nauwkeuriger en kunnen direct communiceren met de doseerapparatuur, waardoor u de individuele grondstoffen en ingrediënten – zowel vloeibaar als vast – zeer nauwkeurig kunt doseren in de mixer. Dit zorgt voor een perfect mengresultaat – elke keer weer.

Eilersen Electric A / S in Denemarken staat bekend om hun assortiment digitale en hygiënische loadcellen voor industriële mengers.

Snelle en makkelijke montage
De digitale loadcellen worden geleverd voor “Plug & Play” installatie. Dit betekent dat de loadcellen gekalibreerd en gebruiksklaar worden geleverd. Ze hoeven alleen maar onder de poten van de menger te worden geïnstalleerd en op het weeginstrumentarium te worden aangesloten.
Aangezien dit digitale loadcellen zijn, heeft de lengte van de individuele loadcelkabels geen invloed op de kalibratie van de loadcellen. U kunt de weegcel kabel dus inkorten tot de gewenste lengte.
Bij analoge loadcellen kunt u de weegcelkabels niet inkorten zonder de kalibratie te wijzigen. De weegcelkabels moeten daarom worden opgerold en op een geschikte locatie worden geplaatst. Dit is onhandig en een kabelrol kan snel fungeren als vuilvanger in een verder schone en hygiënische voedselproductieomgeving.

Afzonderlijk uitlezen van loadcellen
Bij het installeren van het weegsysteem is het mogelijk om het gewicht af te lezen dat door elke individuele weegcel wordt ondersteund. Het is natuurlijk belangrijk dat het gewicht van de mixer over alle vier de poten wordt verdeeld zodat de installatie van de mixer stabiel is. Met de digitale loadcellen is de verdeling van het gewicht over de poten af te lezen, waarna de lengte van de poten van de mixer kan worden aangepast. Wanneer u digitale loadcellen gebruikt, hoeft u echter niet exact hetzelfde gewicht op alle mixerpoten te hebben, aangezien de digitale kalibratie van de loadcel zich aanpast voor ongelijke verdeling van het gewicht.
Bij mixers/ mengers treden sterke zijwaartse krachten op de poten en dus op de loadcellen, hetgeen ongewenst is, aangezien dit doorgaans de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het weegsysteem aantast.
Dit geldt echter niet voor de digitale loadcellen van Eilersen, die extreem robuust zijn en niet worden beïnvloed door laterale krachten. Daarom worden deze loadcellen door fabrikanten van mengers over de hele wereld gebruikt.

Ontworpen volgens EHEDG-richtlijnen
De digitale loadcellen van Eilersen zijn ontworpen om te voldoen aan de richtlijnen voor hygiënisch ontwerp zoals gespecificeerd door EHEDG. Hierdoor verzamelen de loadcellen geen vuil en zijn ze gemakkelijk vrij te houden van bacteriën en residuen.
Als optie kan Eilersen 3A-goedgekeurde tankpoten voor de mixer leveren, wat het schoonmaken van de mixer en de loadcellen nog eenvoudiger maakt.

Ook inbouw in bestaande mengers
Het is natuurlijk ook mogelijk om digitale loadcellen op bestaande mengers te installeren zonder loadcellen, en zo hun precisie en prestatie te vergroten.
Eilersen kan instrumenten leveren voor veel verschillende weegtaken. Voorbeelden zijn weegterminals met ingebouwde intelligente setup- en doseersoftware. Programmablokken voor Ethernet IP- en ProfiBus, Modbus en Profinet-communicatie kunnen ook worden geleverd, waardoor het snel en eenvoudig is om de loadcellen in te stellen voor PLC-bediening.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark