DENIOS Q-Basic brandveiligheidskasten nu ook ”FM Approved”

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DENIOS Q-Basic brandveiligheidskasten nu ook ”FM Approved”

DENIOS levert al jaren brandveiligheidsopslagkasten van het merk Asecos. Deze zijn allemaal type getest door het Europees geaccrediteerde testinstituut MPA Dresden conform de Europese norm EN 14470-1. Daarnaast zijn ze GS-gecertificeerd en hebben een duurtest met 50.000 testcycli ondergaan. Iedere kast wordt geleverd met een productcertificaat dat bevestigt dat de kast als type getest en goedgekeurd is.

FM Approved
Sinds 26 juni 2015 is daar voor de Q-Basic veiligheidskasten de ”FM Approved” certificering aan toegevoegd. Deze van oorsprong Amerikaanse certificering van FM Global is wereldwijd toonaangevend en wordt daarom door veel internationaal opererende bedrijven vereist als kwaliteits- en veiligheidskeurmerk. Met deze nieuwste aanvulling op de bestaande certificeringen voldoen de Q-Basic veiligheidskasten van DENIOS aan alle eisen die door multinationals kunnen worden gesteld.

FM Global
De onderlinge verzekeringsmaatschappij met de officiële naam ”Factory Mutual Insurance Company” en de wereldwijde handelsnaam ”FM Global” is in 1835 opgericht als de Manufacturers Mutual Fire Insurance Company. Vanwege de economische recessie van dat moment werd geprobeerd om de premie voor een brandverzekering zo laag mogelijk te houden door het nemen van preventieve maatregelen die het risico op brand verminderen. De premie werd in deze opzet bepaald aan de hand van risicoanalyses op basis van technische, en later ook organisatorische, maatregelen. Dat was een revolutionair idee, omdat tot dan toe verzekeringsmaatschappijen de premies bepaalden op basis van historische gegevens. Het resultaat gedurende de eerste 14 jaar was gemiddeld al een halvering van de premie in vergelijking met de premies van overige verzekeringsmaatschappijen. Tegenwoordig is het een internationaal opererende verzekeringsmaatschappij tegen schade door brand en natuurrampen. Eén op de drie Fortune 1000 bedrijven is cliënt bij FM Global.

Veiligheidsnormen
De regelmatige inspecties zijn een essentieel onderdeel voor de risicoanalyses van FM GLobal. Hierdoor is een enorme hoeveelheid kennis en expertise opgedaan, die weer wordt gebruikt voor het geven van advies aan de verzekerden voor het nemen van de juiste preventieve maatregelen. Ook draagt deze expertise bij aan de totstandkoming van wet- en regelgeving. Tenslotte heeft FM Global uitgebreide faciliteiten voor het testen en certificeren van producten op basis van die wettelijke voorschriften en normen. De goedgekeurde producten krijgen het certificaat FM approved.

Wereldwijde conformiteit
Door het verkrijgen van de ”FM Approved” certificering voldoen de Denios q-Basic brandveiligheidsopslagkasten aan alle wettelijke vereisten, waar ook ter wereld. Dit type kast kan dus overal zonder beperkingen worden toegepast en is daarmee een wereldprimeur.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Denios BV

Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal om risico’s voor mens en milieu te reduceren. Integrale samenwerking met onze opdrachtgevers, een brede, unieke specialisatie en ervaren adviseurs bieden voor iedere situatie de veiligste oplossing. Lees meer