Delaere lanceert Bag on Pallet GEN2

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Delaere lanceert Bag on Pallet GEN2

Reeds enige tijd is het pallet-loos afvullen van bigbags voor producten zoals melkpoeder, babymelkpoeder, zetmelen,.. een hot topic en zelfs standaard geworden.

Bigbags afvullen zonder pallet in de clean room betekent natuurlijk dat de bigbag in de basic care zone op een pallet gezet moet worden. Delaere heeft nu een tweede versie uitgebracht van zijn succesrijke Bag on Pallet systeem. Grote verschil met de eerste generatie is dat de pallet nooit op de positie komt waar de volle bigbag naartoe getransporteerd wordt vanuit de clean room. Bij de eerste generatie wordt de bigbag geheven en de pallet tot onder de volle en hangende bigbag geschoven. De Bag on Pallet Gen 2 neemt de volle bigbag op met behulp van grijparmen die geïntegreerd zijn in een elektrisch aangedreven beweegbaar frame. Dit betweegbare frame wordt verplaatst naar de pallet met slipsheet toe en zo wordt dus mogelijke cross-contaminatie vermeden.

Een andere nieuwigheid in het systeem is de instelbare druk van de grijparmen.

De Bag on Pallet GEN2 werd reeds voor een aantal klanten in Frankrijk met succes geïnstalleerd.

Geschreven door

Logo van:Delaere lanceert Bag on Pallet GEN2

Delaere Engineering BVBA

Delaere is een Belgische constructeur van bigbag/FIBC en octabin vulsystemen met wereldwijde referenties. Delaere heeft installaties geplaatst bij vele grote spelers in de (petro-) chemische en voedingsindustrie. De Delaere productportfolio... Lees meer