Dec Group neemt Extract Technology over

icon.highlightedarticle.dark Management
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Ecublens, Zwitserland – Op 1 juli 2021 heeft de Dec Group de overname van Extract Technology afgerond. Extract Technology — onderdeel van het Amerikaanse, beursgenoteerde bedrijf Wabash National Corporation (NYSE: WNC) — levert containment en aseptische systemen voor de farmaceutische, biotechnologie-, nucleaire en chemische industrie.

De overname omvat ook de Extract Technology-onderdelen die onder het hoofdkantoor in Huddersfield (VK) vallen en Extract Americas (voorheen Walker Barrier Systems), gevestigd in New Lisbon, Wisconsin (VS).

Extract Technology ontwikkelt innovatieve containment-oplossingen voor grote, internationale klanten. Mede door de kritische aard van de systemen heeft Extract veel trouwe klanten met wie het bedrijf langdurige relaties onderhoudt. Naast het productassortiment levert het bedrijf ook uitstekende service en nazorg.

De overname is in lijn met Dec’s strategie om meer complementaire technologieën te verwerven, met een speciale focus op het vergroten van de portefeuille Containment Solutions Technologies (Dec CST), maar ook met het oog op het uitbreiden van zijn productiecapaciteit op de Europese en de groeiende Noord-Amerikaanse markt.

Met de overname vergroot de Dec Group zijn aanbod aan oplossingen voor het isoleren van kritische en zeer krachtige applicaties. De portefeuilles van de bedrijven vullen elkaar goed aan en samen kunnen ze hun klanten betere totaaloplossingen aanbieden en hen, als expert in het hele traject, een duidelijke waardepropositie bieden.

In hun reactie noemden de directeuren van Dec, Yves and Frederic Dietrich, de overname een belangrijke stap. “Het vergroten van onze productiecapaciteit in de containment-technologiemarkt past bij de kernwaarden van de Dec Group. Het isoleren van klantproducten om de veiligheid, productintegriteit en efficiency te waarborgen hoort bij de basisbeginselen van ons bedrijf. Vandaag hebben we niet alleen onze productportefeuille ‘containment’ weten uit te breiden met nieuwe technologieën, maar ook nieuwe sectoren, zoals de nucleaire markt, weten te ontsluiten en onze wereldwijde positie versterkt door onze productiecapaciteit in Engeland en Amerika uit te breiden, wat uiteindelijk ook de bestaande Dec-activiteiten ten goede komt.”

De integratie van de twee bedrijven wordt geleid door Andrew Milner (CEO, Dec-USA) en Alan Wainwright (Managing Director, Extract Technology).

Geschreven door

Dec Group

De Dec (Dietrich Engineering Consultants) Group is wereldwijd de toonaangevende leverancier van systemen voor contained powder handling en wordt erkend als een toonaangevende expert in procescontainment-technologieën. Het bedrijf levert al... Lees meer