Binnen de voedingsindustrie is het gebruikelijk dat er in de productieprocessen met speciale en gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Naast dat het proces ongehinderd door hoort te lopen, is het van belang dat de gezondheid en veiligheid van de medewerkers ook gewaarborgd blijft. Om onveilige situaties te voorkomen is het van belang dat de overdruk tijdig afgevoerd wordt.
Er mogen bijvoorbeeld geen dode ruimtes in uw installatie ontstaan die ophoping en contiminatie/bederf veroorzaken. Een goed werkende en gecertificeerde veiligheid behoudt een schone klep en beschermt zowel het proces als de omgeving.
VCC BV selecteerde met zorg de beste veiligheden gericht op de voedingsindustrie. Deze veiligheden zijn toepasbaar binnen onder andere:
– Industriële kantine keuken
– Zoetigheden – Chocoladeproductie
– Industriële koffiemachines
– Industriële kookapparatuur
– Verwarmings- en koeltoepassingen
– Fermentor
– CO2-tanks voor bierinstallaties
– Algemene OEM-apparatuur voor bars en restaurants