De Vitomix: snel en compact

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De Vitomix: snel en compact

De Vitomix: snel en compact

Hosokawa Micron B.V. heeft een nieuwe menger ontwikkeld, de Vitomix. Deze menger vult de kloof op tussen low shear en high shear mengen. Opvallend punt van de Vitomix is de uiterst compacte bouw. Dankzij de deels cilindrische uitvoering (in plaats van een volledig conische vorm), het aangepast conische gedeelte en de bodem wordt eenzelfde volume bereikt bij aanzienlijk minder bouwhoogte.
De Vitomix is uitgevoerd met een dubbele (lint) schroef. In combinatie met de grotere diameter van de schroef horen daardoor lineaire schroefsnelheden van 4,5 m/s tot de mogelijkheden.
Door de hogere snelheid en mengintensiteit is bij Vitomix mengers sprake van hogere vermogens, vermogens tot 30 kW zijn gangbaar. De nieuwe constructie van de aandrijfarm is zodanig uitgevoerd dat er vrijwel geen sprake meer is van dode hoeken, zodat een minimum aan verontreiniging en residuvorming optreedt. De constructie van de toegangsdeur is eveneens aangepast. Deur en opening worden onder een hoek van 45° gesneden met behulp van waterstraalsnijden en dat staat garant voor een optimale stof- en waterdichte afsluiting.
De kluitenbrekers, twee in getal (2 x 7,5 kW), zijn bij de Vitomix in de zijwand van de menger geplaatst. Dankzij die dubbele uitvoering kan meer vloeistof worden geïnjecteerd zonder kluitvorming. De Vitomix wordt geleverd in volumes tot 10.000 liter.

Geschreven door

Logo van:De Vitomix: snel en compact

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer