De vernieuwde NP40-II en NP60-II balenpersen.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De vernieuwde NP40-II en NP60-II balenpersen.
Article image of: De vernieuwde NP40-II en NP60-II balenpersen.
Article image of: De vernieuwde NP40-II en NP60-II balenpersen.

NVA heeft nu ook hun NP 40P en NP60 balenpers geüpgrade naar de NP40P-II en NP60-II serie.
Deze Plug en Press persen zijn door de nieuwe PLC sturing zo goed als automatisch en er kunnen een aantal instellingen zeer eenvoudig zonder tussenkomst van een technicus ingesteld worden.
De gehele lijn NVA persen onderscheid zich door haar techniek waarbij geen olie wordt toegepast. Er kan dus nooit olielekkage en olievervuiling ontstaan met betrekking tot de omgeving van de pers of de geperste baal.

De NVA persen starten automatisch zodra de vuldeur wordt gesloten en zijn standaard voorzien van een baal gereedheidsmelding en een zeer eenvoudig baaluitwerp mechanisme.
De persen hebben een stay en hold functie waarbij de persplaat in de persstand blijft om het materiaal constant onder druk te houden, en een double stroke functie om een korte 2e persslag te maken en zo sterk en veerkrachtig materiaal extra aan te persen.

De veiligheidsschakelaar van de vuldeur is verbeterd en duurzamer door gebruik te maken van een magnetische schakelaar in plaats van de gebruikelijke sleutelschakelaar. Daarnaast zijn ook diverse technische aspecten verder geoptimaliseerd, waardoor de pers nog onderhoudsarmer is geworden.
De NP 60-II en NP 40-II hebben een perskracht van 8 en 6 ton en maakt balen van 80 en 120 kg afhankelijk van het materiaal. Deze Balenpersen zijn zeer geschikt voor folie en big bags en vanzelfsprekend voor karton, papier etc. Deze in Zweden geproduceerde persen zijn stil (slechts 62 dB), veilig, eenvoudig in gebruik en zeer duurzaam.

geschreven door

De Jong Weegsystemen en Afvalbewerkingssystemen

Gespecialiseerd in Weegtechniek en Afvalbewerkingstechniek Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer