De mixed pack filterpers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Samen met de firma TEFSA SA leveren wij een breed assortiment filterpersen. Ook zijn er verschillende uitbreidingen mogelijk zodat wij voor de klant het juiste systeem kunnen samenstellen.

De basisconstructie van een filterpers bestaat uit een tweetal framewerken die ondersteuning geven aan twee balken welke het filterplatenpakket dragen. Middels een hydraulisch aangestuurd systeem worden de filterplaten tegen elkaar geperst waardoor een gesloten systeem ontstaat. Het sluiten van het platenpakket kan geschieden door één, twee of vier hydraulische cilinders. Doordat het platenpakket gesloten is, zijn er tussen de platen kamers ontstaan waarin de vaste delen van een slib achterblijven welke een filterkoek vormen. De vloeistof wordt via het filterdoek weggeleid.

Na een bepaalde tijd zijn de kamers verzadigd en kan de pers worden geleegd. Om een nog hoger drogestofgehalte te behalen kunnen er membraanplaten worden toegepast of een zogenaamd mixed pack. Na verzadiging van de filterkamers worden deze membranen middels vloeistof of perslucht gevuld waardoor de filterkoek in elkaar geperst wordt wat leidt tot een nog grotere ontwatering.

Geschreven door

ATB nederland

Lees meer