De Eurotherm Nanodac Recorder/Controller

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De Eurotherm Nanodac Recorder/Controller

Het opslaan en rapporteren van data is essentieel in veel industrieën. Enerzijds om te voldoen aan de wettelijke richtlijnen die in diverse industrieën zijn voorgeschreven. Anderzijds maakt analyse van deze data het mogelijk om processen te verbeteren, energieverbruik te reduceren en voorspellingen te doen als het gaat om het onderhoud van machines en/of productielijnen.

Batch-functionaliteit

Het verzamelen en analyseren van deze data kan echter in de praktijk een ingewikkeld proces lijken. Met de nieuwe Nanodac recorder van Eurotherm is dit proces sneller en het rapporteren is eenvoudiger door de digitale batch-recording en elektronisch toe te voegen handtekeningen.

De software van de Nanodac geeft inzicht in de historische data met alle gebruikers- en alarmberichten. De kwaliteitsafdeling kan deze data eenvoudig doornemen en in de weergave is snel focus aan te brengen op de problemen die aangepakt moeten worden. Door middel van de digitale handtekeningen die kunnen worden toegevoegd is altijd terug te vinden wat er is geconstateerd en wie dat heeft gedaan, en kunnen batches worden goedgekeurd.

Precision Control

Een nauwkeurige controle begint bij het meetcircuit. De Nanodac heeft de hoogste thermische stabiliteit en ruisonderdrukking in zijn klasse. Het Eurotherm PID-algoritme verzekert één van de beste responsetijden in de industrie. Er wordt daardoor geen tijd of energie verspilt aan het wachten tot de bedrijfstemperatuur is bereikt, en worden overschrijdingen en schommelingen geminimaliseerd die bij andere PID-implementaties zeer gebruikelijk zijn.

Connectiviteit

Naast de standaard Modbus communicatie kan deze controller ook worden geleverd met EtherNet/IP voor een eenvoudige integratie met diverse PLC-merken. Binnen de gebouwenautomatisering is BACnet ontworpen voor controle systemen op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting en toegangscontrole. De Nanodac controller/recorder kan eenvoudig worden geïntegreerd in een Gebouw Management Systeem (GMS) via BACnet.

De Nanodac staat garant voor hoge kwaliteit, batch na batch, jaar na jaar. Daarnaast voldoet de Nanodac aan de voorwaarden van FDA 21 CFR part 11, AMS 2750E Nadcap en HACCP/HARPC, bovendien is een Nanodac toepassing GAMP5 valideerbaar.

Unieke kenmerken

– 4 universele inputkanalen
– 50MB Flash geheugen voor data opslag
– 8Hz sample en recording snelheid
– 30 extra kanalen voor wiskundige functies, Modbus inputs of tellers
– Dual programmer/PID-regelaar
– Toolkit blocks
– Graphical wiring software
– Webserver
-Batch recording

Bekijk de brochure.icon.arrow--dark

Geschreven door

Summit Automation B.V.

Summit Automation B.V. levert op hoogwaardige kwaliteit gekozen, industriële automatiseringscomponenten en -systemen in de Benelux. Summit Automation heeft ervoor gekozen om met nadruk en focus op Smart Industry 2.0 te... Lees meer