De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat

De EPC3000 is de eerste regelaar met Ethernet communicatie die is ontworpen en gecertificeerd om aan de strenge Cybersecurity eisen van Achilles® Communications Robustness Testing Level 1 te voldoen.

Met steeds meer instrumenten die verbonden zijn aan Ethernet netwerken, is Cybersecurity een enorm belangrijk aandachtsgebied. Iedereen in de meet- en regelindustrie weet van de gevolgen die bijvoorbeeld het Stuxnet virus op het goed en veilig functioneren van een regelinstallatie kan hebben.

Producten met het Achilles CRT certificaat, zoals de EPC3000, verzekeren de gebruiker dat de producten aan alle verwachtingen voor industriële robuustheid inclusief Cybersecurity voldoen; een geruststellende gedachte.

Dit is wat het US Department of Homeland Security schrijft over de Achilles certificering:

“The Achilles certification program is clearly the de facto cybersecurity
standard for critical infrastructure sectors and is already adopted by the
world’s largest suppliers and end-users of industrial control and safety
systems.”

De EPC3000 is een hoog nauwkeurige mid-range temperatuur- en procesregelaar die zowel als PID regelaar als Klepstand-regelaar ingezet wordt.
Met zijn snelle 0,1% nauwkeurige meetingangen, de verbeterde overshoot beveiliging en autotune is de EPC3000 geschikt voor de meest veeleisende regelapplicaties.

Het multi-colour display met rolkrant functie voor het weergeven van belangrijke procesinformatie maken de EPC3000 een pareltje van een instrument om mee te werken.

Met behulp van een Quick-Code is de regelaar in een mum van tijd ingesteld. En met zijn tien setpunt programma’s van ieder 24 stappen in combinatie met rekenfuncties, logische functies, tellers en speciale functieblokken kunnen regeltechnici zich uitleven met een volledig grafisch ondersteunde engineeringsomgeving.

Met directe Ethernet aansluitingen is de EPC3000 volledig IIoT compatibel.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Summit Automation B.V.

Summit Automation B.V. levert op hoogwaardige kwaliteit gekozen, industriële automatiseringscomponenten en -systemen in de Benelux. Summit Automation heeft ervoor gekozen om met nadruk en focus op Smart Industry 2.0 te... Lees meer