De BMMS digitale vochtmeetsensor voor alle soorten bulkmaterialen

8 augustus 2023
De BMMS digitale vochtmeetsensor voor alle soorten bulkmaterialen
De BMMS digitale vochtmeetsensor voor alle soorten bulkmaterialen | Foto: ACO Automation Components

De BMMS digitale vochtmeetsensor is nieuw voor alle soorten bulkmaterialen. Een goede online vochtmeting leidt in het productieproces tot een optimalisatie van productkwaliteit en bedrijfskosten en verbetering van stromingseigenschappen en opslag.

Nauwkeurige en betrouwbare vochtmeting

Om klanten altijd nauwkeurige en betrouwbare vochtmeting te kunnen bieden in een breed scala aan toepassingen, moet een bedrijf altijd een stap vooruit zijn en niet op zijn lauweren rusten.

Realtime detectie

De nieuwe capacitieve vochtmeetsensor type BMMS van ACO zet een nieuwe standaard op het gebied van precisie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid en is ideaal uitgerust voor toekomstige eisen. Met zijn geavanceerde technologie detecteert hij de materiaalvochtigheid in realtime.

Eenvoudige integratie

Bovendien is hij ongevoelig voor omgevingsinvloeden en eenvoudig te integreren. De BMMS vochtmeetsensoren worden online, in de fabriek gekalibreerd en geven reproduceerbare meetresultaten. Wanneer een sensor wordt vervangen, kunnen de bestaande kalibratiegegevens voor alle sensoren worden gebruikt en is herkalibratie niet nodig.

Eenvoudige installatie

In bedrijf heeft de vochtsensor niets anders nodig dan een voeding en een display of een controller die het meetsignaal doorgeeft aan de PLC. De BMMS vochtsensoren zijn ontworpen voor toepassingen waarbij niet meerdere vochtmetingen noodzakelijk zijn en toch de hoogste precisie vereist is.

Kalibratie

Kalibratie in het proces compenseert direct alle invloeden die het gevolg zijn van de installatie van de sensor. De parameters worden eenvoudig ingesteld met de nieuw ontworpen en intuïtief te bedienen BMMScontrol kalibratiesoftware. Het meetsignaal wordt uitgevoerd als een analoog 4…20mA standaard signaal.

Robuuste behuizing

Zoals gebruikelijk is de meetelektronica ingebed in een robuuste en duurzame roestvrijstalen behuizing met een extreem resistente keramische schijf. Optimalisaties op het gebied van afdichting maken andere inbouwposities mogelijk. De stekkerverbinding voor de sensorkabel zorgt voor een optimale afscherming en vergemakkelijkt de installatie, maar ook het vervangen van de vochtmeting. Omdat de afmetingen identiek zijn aan die van andere ACO vochtsensoren, kan de nieuwe BMMS naar wens achteraf worden gemonteerd.

Gebruiksvriendelijk

​De BMMS vochtigheidssensor is een volledig nieuwe ontwikkeling en is gebaseerd op meer dan 22 jaar ervaring op het gebied van online vochtmeting. De vochtigheidssensor is ontwikkeld met veel praktische relevantie en veel oplossingen voor bekende problemen en eisen uit het dagelijks gebruik zijn erin verwerkt. Het doel: een ongecompliceerde, betrouwbare en robuuste vochtigheidssensor die voor iedereen eenvoudig te gebruiken/ kalibreren is.

De BMMS vochtigheidssensor – eenvoudig & betrouwbaar

Compact, krachtig en SMART, de nieuwe BMMS vochtigheidssensor met digitale meettechnologie en geïntegreerde microprocessor biedt een oplossing van hoge kwaliteit met gemakkelijke kalibratie, eenvoudige installatie en een zeer goede prijs-prestatie verhouding.

Geschreven door

ACO Automation Components

ACO vochtmetingen bepalen het vocht in vaste stoffen en worden gebruikt voor optimalisatie van de kwaliteit en bewerking kosten (droger, water, energie, enz.). Enkele voorbeelden: zand, kalk, gravel, granen, cement,... Lees meer