Dakventilatoren op maat voor magazijn van gevaarlijke stoffen

42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dakventilatoren op maat voor magazijn van gevaarlijke stoffen

De mechanische dakventilatoren van Slingerland lenen zich voor diverse toepassingen. Wilt u uw kantoor, bedrijfs- of industrieel pand van optimale verluchting voorzien en vervuilende stoffen efficiënt afvoeren? Lees dan zeker verder over hoe we een klant met een nieuwbouwmagazijn uit de nood hielpen met onze kwalitatieve dakventilatie.

Kwalitatieve dakventilatie om calamiteiten te voorkomen
De klant voor wie we dakventilatoren verzorgden was een logistiek dienstverlener, met een groot nieuwbouwmagazijn voor de op- en overslag van gevaarlijke stoffen. Als installateur specialiseerde hij zich in de detectie van kleine concentraties gevaarlijke stoffen en voorzag hij eveneens in ventilatie. Hij hield al jaren de luchthuishouding van het bedrijf op orde en kwam in zijn zoektocht naar betere verluchting terecht bij Slingerland. Dit uiteraard om te voorkomen dat er zich calamiteiten zouden voordoen ten gevolge van de concentratie van deze risicovolle stoffen.

Maar liefst 84 industriële dakventilatoren
Omwille van bovenstaande reden was het logistieke centrum onderverdeeld in 42 compartimenten. Logischerwijze waren er dus ook 42 ventilatoren nodig voor een optimale luchttoevoer, en nog eens 42 ventilatoren voor de luchtafvoer. Samen goed voor maar liefst 84 mechanische dakventilatoren! Het was dan ook een uitdaging om dit, met zowel toevoer- als afvoerdakventilatoren, in een betaalbare oplossing te gieten. Aangezien de meeste standaard-dakventilatoren echter gebruikt worden voor de afvoer van lucht, ontwierpen wij bij Slingerland eigenhandig een model voor de toevoerventilatoren.

Mechanische axiale dakventilatoren voor zowel luchttoevoer als -afvoer
Uiteindelijk creëerden we, samen met de klant, een dakventilator op maat van deze specifieke toepassing. We kozen doelbewust voor een axiaal-ventilator, voorzien van een kunststof regendak. De bodemplaat had een inlaatconus en axiaal huis bestaande uit (volbad) verzinkt staal. Deze industriële dakventilatoren hadden ten slotte een diameter van 630 mm en konden maar liefst 20.000 m3/h lucht per stuk verplaatsen.

Zijn dakventilatoren dé oplossing voor de luchtkwaliteit van uw bedrijf?
Ondervindt u met uw bedrijf, kantoor of industrieel pand hinder van een vervuild binnenklimaat en onvoldoende ventilatie? Wij overleggen graag met u samen over kwalitatieve dak- of andere ventilatoren op maat voor uw onderneming. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek: we doorlopen graag persoonlijk met u de mogelijkheden!

Dakventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Dakventilatoren op maat voor magazijn van gevaarlijke stoffen

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer