Cursus Fluid beds: fluïdisatie, granuleren/coaten en drogen

icon.highlightedarticle.dark Management
108 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cursus Fluid beds: fluïdisatie, granuleren/coaten en drogen

Wilt u meer te weten komen over het ontwerp van wervelbedinstallaties en de mogelijkheden op het gebied van stofverwijdering en recycling van materiaal, toevoer- en productafvoer, of verblijftijd en verdeling van de verblijftijd?

In zijn lezing over “Fluid bed granulation/coating – equipment design and operations” zal Didier Schons, Glatt Ingenieurtechnik, deze onderwerpen toelichten, de verschillen tussen batchgewijze en continue werking presenteren, evenals verschillende aspecten voor deeltjes- en productstroom. U zult meer te weten komen over open en gesloten procesgassystemen, evenals over de voorwaarden voor het gebruik van multifunctionele installaties. De uitleg zal worden geïllustreerd aan de hand van geselecteerde case studies.

Resultaat
Door middel van afwisselende presentaties, oefeningen en plenaire discussies zullen de deelnemers een solide basiskennis verwerven van wervelbedtechnologie en fluidisatie en in staat zijn om praktische problemen op deze gebieden aan te pakken.

Belangrijkste onderwerpen die in de cursus worden behandeld
Fluïdisatie en classificatie van deeltjes
Fluïde bed ontwerpen -batch en continu
Formulering en procesoverwegingen
Coating en agglomeratie op deeltjesniveau
Opschalen van wervelbed systemen
Drogen in wervelbedden
Vocht in lucht en poeder
Energie- en massabalansen
Operationele problemen en hoe deze op te lossen

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor specialisten, leidinggevenden, technici, planners en fabrieksontwerpers die werkzaam zijn in de chemische, farmaceutische, biotechnologische en/of voedingsmiddelenindustrie met de fabricage of ontwikkeling van deeltjesproducten in batch- of continue wervelbedprocessen zoals granuleren, coaten, agglomereren en/of drogen.

Vorm
De online cursus duurt drie opeenvolgende dagen met afwisselend presentaties, oefeningen en plenaire discussies. Al het cursusmateriaal wordt voorafgaand aan de cursus toegestuurd.
De cursus wordt online gehouden via een online conferentie-instrument in real-time waardoor vragen en discussies in real-time kunnen worden gefaciliteerd.
Er zullen voldoende pauzes zijn en tijd om vragen te stellen tussen de verschillende sessies.
De cursus wordt gegeven in het Engels.

Registratie icon.arrow--dark

Geschreven door

Glatt Ingenieurtechnik GmbH

Glatt is gespecialiseerd in intelligent deeltjesontwerp voor het genereren en functionaliseren van poeders en granulaten met gedefinieerde, instelbare eigenschappen. De focus ligt op deeltjes en poeders voor pigmenten, katalytische, keramische... Lees meer