Continue debietsmeting met hoge nauwkeurigheid tot wel 400m3/uur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Continue debietsmeting met hoge nauwkeurigheid tot wel 400m3/uur

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. introduceert een nieuwe bulkweger met een eenvoudig ontwerp, waardoor de kostprijs laag gehouden wordt. De capaciteit bedraagt maximaal ca. 30 m3/uur, maar dit kan desgewenst ook vergroot worden, tot zelf 400 m3/uur.

De bulkweger bestaat uit een weeghopper met vizierklep en met daar boven een bufferhopper, ook met een vizierklep. Indien nodig, kan er onder de weeghopper een afvoerhopper geplaatst worden, waardoor men zich ervan verzekert dat de weeghopper altijd zijn product kwijt kan. Een continue stroom bulkproduct wordt hiermee batch-gewijs gewogen, waardoor een hoge nauwkeurigheid behaald kan worden. In het algemeen geldt dat het product (redelijk) goed lopend moet zijn en niet aanklevend.

De weegprocessor, model WE503T, stuurt de kleppen en genereert het totaal gemeten gewicht. Communicatie met een PLC is mogelijk middels diverse fieldbussen, zoals bijvoorbeeld Profibus DP, Profinet of Ethernet/IP

Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat verder o.a. uit de Master bandwegers, weeg/doseerbanden, Bulkslide flowmeter, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, doorstroomwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers. Daarnaast is er een uitgebreid leveringsprogramma van Rice Lake weegplateaus, loadcells, indicatoren.

Geschreven door

Logo van:Continue debietsmeting met hoge nauwkeurigheid tot wel 400m3/uur

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer