Consistente kwaliteit met sorptie-ontvochtiging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Consistente kwaliteit met sorptie-ontvochtiging
Article image of: Consistente kwaliteit met sorptie-ontvochtiging

Om productie met consistente kwaliteit mogelijk te maken worden in `Nutraceutical` toepassingen dient sorptie-ontvochtiging te worden toegepast.

Nieuwe richtlijnen op het gebied van de productie van voedingssupplementen eisen een optimale consistentie en de hoogste kwaliteit. Tegelijkertijd vraagt de markt om efficiënte, lage productiekosten. De sleutel om beide te kunnen combineren is de voorspelbaarheid en stabiliteit van de procesvariabelen. Van alle belangrijke variabelen, kan de luchtvochtigheid het meest schommelen.

De productie van vitamines vraagt een lage vochtigheid bij tablettering en bij het maken van capsules en/of softgels. Bepaalde kruiden en poeders zijn bijzonder hygroscopisch en vereisen eveneens een lage relatieve vochtigheid. De verwerking van deze producten kan zelfs totaal verstoord worden bij een `normale` luchtvochtigheid van 50%, met als resultaat een slecht product en afwijkende productiehoeveelheden.

Munters biedt u een betrouwbare, kostenbesparende oplossing voor het beheersen van de luchtvochtigheid.

Onze sorptie-ontvochtigingstechnologie biedt u een constante luchtvochtigheid, zelfs als u produceert bij een laag dauwpunt.

Uw belangrijke voordelen:
* vlotte toevoer van poeders
* verbeterde kwaliteit van de capsule/tablet
* constante productkwaliteit
* snelle, constante coating
* verbeterde HVAC-condities

geschreven door

Munters Benelux

Munters is wereldleider op het gebied van industriele klimaatbeheersing, met producten en diensten voor het ontvochtigen, bevochtigen verwarmen en koelen van lucht. Fabricage en verkoop worden uitgevoerd door eigen vestigingen... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer