Comsol Server™ beschikbaar voor Simulatie Apps

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Comsol Server™ beschikbaar voor Simulatie Apps

Comsol kondigt de komst van Comsol Server™ aan, een nieuw product speciaal ontwikkeld om applicaties te gebruiken die met de Application Builder zijn gemaakt. Deze Application Builder is eerder dit jaar uitgebracht en stelt gebruikers van de Comsol Multiphysics® software in staat om applicaties te bouwen met een eigen user-interface. Hierdoor kunnen collega’s zonder ervaring met simulaties ook gebruik maken van de expertise van collega’s. Comsol Server maakt gebruik van Windows®-native client of van een webbrowser.

Creëer en beheer Simulatie Applicaties
Comsol Server is een platform om Comsol apps te kunnen gebruiken en te beheren. Het is een effectieve manier om controle uit te oefenen over wie de apps gaan gebruiken, zowel binnen uw organisatie als daarbuiten.

“Comsol Server is een omgeving waarin applicaties eenvoudig kunnen worden gedeeld,” zegt Svante Littmarck, President en CEO van de Comsol Groep. “Met de Application Builder en Comsol Server kan iemand van bijvoorbeeld een R&D afdeling applicaties bouwen voor een specifiek doel, en met een speciale doelgroep in gedachten.”

Met Comsol Server kunnen applicaties worden gebruikt via Comsol® Client for Windows® of via één van de web browsers zoals Google Chrome™, Firefox®, Internet Explorer®, Safari®. Comsol Server kan worden opgezet in een besloten bedrijfsnetwerk of in de cloud.

“Comsol Server is niet alleen een effectieve manier om applicaties beschikbaar te maken in een organisatie, maar ook de eventuele updates ervan,” zegt Bjorn Sjodin, VP Product Development bij Comsol Inc. “Omdat de applicaties kunnen worden gebruikt via een webinterface hebben de gebruikers direct toegang tot de nieuwste versies van de apps. Ook denk ik dat de ontwikkelaars het zullen waarderen dat hun apps beschermd kunnen worden met paswoorden.”

Geschreven door

Comsol BV

COMSOL is wereldwijd leverancier van simulatiesoftware voor productontwerp en onderzoek bij technische bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. COMSOL Multiphysics® is een geïntegreerde softwareomgeving voor het modelleren van fysische fenomenen en het... Lees meer