Comsol Multiphysics Versie 4.3 beschikbaar

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Comsol Multiphysics Versie 4.3 beschikbaar

Comsol heeft versie 4.3 van Comsol Multiphysics uitgebracht, de toonaangevende simulatie-applicatie voor vrijwel alle aspecten van de fysica. De nieuwste versie biedt ingenieurs, wetenschappers en onderzoekers nog krachtigere en snellere simulatiemiddelen dan voorheen en verstevigt daarmee de reputatie als meest innovatieve software voor o.a. elektrische, mechanische, akoestische en chemische toepassingen. Versie 4.3 biedt drie nieuwe modules, geavanceerde meshing en een nieuwe solver voor mechanische contactanalyses en sterk niet-lineaire toepassingen. De Nonlinear Structural Materials Module, de Pipe Flow Module en de Corrosion Module zijn toegevoegd aan de nieuwste versie, waardoor Comsol Multiphysics inmiddels 30 modules bevat voor het simuleren van alle gebieden uit de fysica.

Input van gebruikers
De gebruikers van Comsol spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van de software: hun input draagt voor een belangrijk deel bij aan de richting waarin de software wordt ontwikkeld.

`Wij hebben ons tot taak gesteld technici en wetenschappers betrouwbare simulatiesoftware te leveren dat hun werk en leven verrijkt, daarom is hun bijdrage zo belangrijk` zegt Bjorn Sjodin, VP Product Management bij Comsol . `We zijn voortdurend bezig om de meningen van onze gebruikers te peilen en zullen daarnaast blijven innoveren.`

Specifieke modules op het gebied van elektromagnetisme, mechanica, stromingsleer en chemie zijn allemaal sterk uitgebreid. Op veler verzoek is een gebruikersinterface gemaakt in de AC/DC module voor het modelleren van 3D `rotating machinery` analyses; zoals het modelleren van dynamo`s en elektromotoren. De gebruikers van de Structural Mechanics en de MEMS modules zullen de nieuwe solver (`double dogleg` solver) voor contactanalyses en sterk niet-lineair gedrag zeker op prijs stellen. De CFD module heeft als uitbreiding massatransport onder invloed van turbulente mengcondities en de Particle Tracing module heeft als uitbreiding particle-particle interactie en Brownse beweging.

In mei van dit jaar zijn experts op het gebied van corrosie te gast geweest op het kantoor van Comsol in Burlington, MA, om als eersten met de module te werken. `Ik had nog nooit eerder Comsol gebruikt maar de Corrosion module heeft mij overtuigd,` zegt Lei Chen, onderzoeker bij UTRC, Hartford (Connecticut), na de eerste training in het gebruik van de module.

Geschreven door

Comsol BV

COMSOL is wereldwijd leverancier van simulatiesoftware voor productontwerp en onderzoek bij technische bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. COMSOL Multiphysics® is een geïntegreerde softwareomgeving voor het modelleren van fysische fenomenen en het... Lees meer