Composiet silo voor de brouwerijwereld

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Composiet silo voor de brouwerijwereld

Bij een Franse brouwerij heeft M.I.P. in samenwerking met een partner een silo mogen leveren voor de opslag van mout. De silo heeft een inhoud van 60m³ met een diameter van 3.000mm en een hoogte van bijna 12 meter.

Mout is onder andere één van de plantendelen die smaak geeft aan het bier, helaas is de grondstof ook onderhevig aan natuurlijke verschijnselen zoals condens. Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen is de juiste opslag van mout essentieel. De silo van M.I.P. biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden en de opgeslagen mout wordt op een stabiele manier bewaart. Door de hoge thermische isolatiewaarde van de composiet silo is deze ongevoelig voor condens, hierdoor gaat de opgeslagen mout niet schimmelen. Ook is de silo weerbestendig, corrosie- en chemisch resistent, sterk, duurzaam en onderhoudsarm. Doordat de silo voorzien is van naadloze spiegelgladde binnenwanden wordt de uitstroom van de mout bevorderd. De silo voldoet aan al de wettelijke normen welke gelden bij de opslag van levensmiddelen.

De silo is voorzien van een harsrijke ingekleurde Uv-bestendige eind laag met daarop het logo van de brouwerij. In verband met de veiligheid is de silo onder andere voorzien van explosiepanelen en een over-/onderdruk ventiel.

Geschreven door

M.I.P. nv

M.I.P. is dé leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het... Lees meer