Compacte bidirectionele Modbus protocol convertor GR8-EM

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Compacte bidirectionele Modbus protocol convertor GR8-EM

Snelle responsetijd
De GR8-EM van M-System is een eenvoudige en compacte Modbus protocol convertor. Deze unit zet het Modbus RTU protocol om naar het Modbus TCP protocol en vice versa. De GR8-EM heeft een snelle responsetijd doordat er gebruik gemaakt wordt van een intern cache geheugen. De converter kan standalone gebruikt worden of in combinatie met de M-System webdatalogger de DL8 of de M-System R8 modulaire remote I/O units.

Compacte bouw
De compacte DIN-rail montage maakt de GR8-EM eenvoudig te integreren in uw project. De GR8-EM beschikt over een RJ45 stekker voor het aansluiten van de ethernet connectie en een vergrendelbare, steekbare dubbele klemaansluiting voor de RS485 aansluiting. De vergrendeling op de connector zorgt ervoor dat deze nooit kan lostrillen. De dubbele aansluiting maakt het eenvoudig om de RS485 communicatie kabels eenvoudig door te lussen. De interne 110 Ohm afsluitweerstand is door middel van dipswitches eenvoudig aan en uit te zetten. De indicatie LED’s geven duidelijk de status van de unit weer.

Gebruikersvriendelijke webinterface
De GR8-EM heeft een 10/100 BASE ethernet aansluiting. Vanaf fabriek heeft de unit een vast IP adres waarmee de unit eenvoudig te bereiken is. De GR8-EM is eenvoudig configureerbaar door de gebruikersvriendelijke webinterface die op de unit aanwezig is of met de gratis configuratie software. Voor de verbinding van de PC configuratie software met de GR8-EM is een speciale downloadkabel nodig.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer