Chemicaliën ijzervrij met magneten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Chemicaliën ijzervrij met magneten

Op de Achema in Frankfurt (Hal 6, stand J32) heeft Goudsmit een reeks vangmagneten getoond die onlangs vernieuwd zijn. Deze blokvormige magneetsystemen zijn op eenvoudige wijze te monteren in bestaande installaties. Zij verwijderen ijzerdelen van diverse vormen uit de onder- of bovenliggende materiaalstroom, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, chemicaliën, kunststoffen of keramische materialen. De vernieuwde versie is uitgevoerd met Neoflux® magneten die vier maal krachtiger zijn dan de traditionele Ferroxdure magneten, waardoor ze zelfs RVS schrapsel af kunnen vangen. Het gebruik van een eindige elementen rekenprogramma bepaalt vooraf of een ijzerdeel al dan niet aangetrokken kan worden en zorgt voor een juiste keuze van het type magneet.

Toepassing
Overal waar ijzerdelen uit fijnkorrelige, granuleuze, vezelige of vloeibare stoffen verwijderd moeten worden, vinden dergelijke vangmagneten een toepassing. Zij zijn eenvoudig te monteren en kunnen geleverd worden met flenzen, of een op maat gemaakt montageframe waarin eventueel een extra RVS extractor plaat aangebracht kan zijn. Dit zorgt voor een extra snelle reiniging. Inbouw is mogelijk recht of schuin boven een transportband, in pneumatische leidingen in een kaskadevormige omkasting met diverse opties voor verschillende producten.

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer