Celsimix voor volcontinu mengen en verwarmen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Celsimix voor volcontinu mengen en verwarmen
Article image of: Celsimix voor volcontinu mengen en verwarmen

Tijdens de internationale beurs ‘Interpack’ in Duitsland prijkte op de beursstand van de Tanis Group uit Made de Celsimix. De Celsimix maakt onderdeel uit van een door de Tanis Group geëngineerde productielijn voor brittle candy.

Celsimix voor productie van brittle snoepwaren
‘Brittle candy’ is een krokant maar broos snoepgoed. In een volcontinu proces kookt de Celsimix de reeds verwarmde glucosestroop tot karamel en voegt hieraan amandelen toe en vermengt beiden tot een homogene massa. Na afkoeling is dit een heerlijk knapperige lekkernij!

Het verwarmen van de Celsimix gebeurt met behulp van thermische olie. De mixer is voorzien van twee schroeven. Om aankleving van het product te voorkomen en het reinigen te vergemakkelijken is alles wat met het product in aanraking komt hoogglans gepolijst. Ook kunnen beide schroeven in zijn geheel uitgenomen worden voor zorgvuldige reiniging. De Celsimix is geschikt voor MAWP (Maximum Allowable Working Pressure) van 5 bar en voldoet aan de norm PED (Pressure Equipment Directive) en EN-13445 (Europese norm voor drukvaten).

De Tanis Group
De Tanis Group, een snel groeiend internationaal actief bedrijf, dat procesinstallaties ontwerpt en produceert voor de voedselindustrie.

De Tanis Group is gespecialiseerd in ‘tailor-made’ oplossingen voor de suikerverwerkende industry en ook voor volledige project ondersteuning. Door nauw samen te werken met de klant ontwerpt de Tanis Group speciaal ontwikkelde systemen van simpel tot volledig geïntegreerd. Tanis levert installaties voor het produceren van massas zoals; caramel, jelly, nougat, marshamallow, candy bars, zuurtjes, chewy’s en fondant.

Geschreven door

Logo van:Celsimix voor volcontinu mengen en verwarmen

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer