Casestudy: Efficiënter picken met heftrucksdankzij RFID-labels

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Casestudy: Efficiënter picken met heftrucksdankzij RFID-labels

Interne logistieke controle is nog vaak gebaseerd op pen en papier en afdrukken van WMS en ERP. Deze tijdrovende procedures kosten veel geld, hebben talrijke nadelen en leiden tot inefficiënte handelingen, zoals het verkeerd plaatsen van producten en het willekeurig rondrijden van heftrucks. Hoe kan dat voorkomen worden, terwijl de dagelijkse activiteiten onder controle blijven?

Oplossing: RFID-labels en heftruckscanners
RFID kan helpen heftrucks snel te lokaliseren. Locatiedetectie kan in real time en continu plaatsvinden, of op cruciale plaatsen zoals bij verandering van zone, of wanneer items worden gescand, opgehaald en afgezet. De gegenereerde gegevens maken het mogelijk de ophaal- en afzetlocaties te controleren, efficiënte routes te berekenen en routes te registreren.

Bovendien kunnen heftrucks ook worden uitgerust met detectieapparatuur om RFID-verpakkingslabels op de pallets, dozen of containers in uw magazijn te lezen. Brady kan zijn L-2588-26B UHF RFID-verpakkingslabel leveren met een aanpasbaar leesbereik tot 10 meter. Ze kunnen ter plaatse geprogrammeerd en geprint worden met een RFID-printer, waarmee ook een barcode of serienummer op het label kan worden aangebracht. Vaste RFID-scanners kunnen worden ingesteld om de volledige voorraad te detecteren en deze gegevens kunnen automatisch worden doorgestuurd naar software voor activabeheer die gekoppeld is aan het ERP-systeem van het bedrijf. Deze apparatuur maakt het automatisch scannen en registreren mogelijk van de meegevoerde voorwerpen of ladingdragers zoals pallets, dozen en containers. Handmatige scans, en de daaruit voortvloeiende frequente heftruckstops, worden vermeden en de bestuurders kunnen zich volledig concentreren op het rijden.

RFID-traceringsoplossingen voor heftrucks bieden een nauwkeurig en actueel overzicht van interne logistieke bewegingen door automatische locatie- en ladingscontrole. Door de registratie van routes kunt u uw ritten zo efficiënt mogelijk organiseren.

Resultaten: Slimme heftrucks
Slimme heftrucks ondersteunen het foutloos en efficiënt picken en verminderen het aantal voorraden aanzienlijk. De gebruikte technologieën zijn RFID-locatiedetectie, automatische ladingscontrole, draadloze communicatie en controle van de bestuurders via een paneel-pc met aanraakscherm. Deze technologieën kunnen de efficiëntie en doeltreffendheid van elk groot magazijn met heftrucks aanzienlijk verhogen.

Neem contact op icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Casestudy: Efficiënter picken met heftrucksdankzij RFID-labels

Brady

Wie eenmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is de specialist op het vlak van labelling en identificatie. En dat... Lees meer