Case: MaxxFlow vervangt onnauwkeurige valplaatweger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Case: MaxxFlow vervangt onnauwkeurige valplaatweger

Een bedrijf verwerkt ruwe grondstoffen en verwerkt dit tot kunstmest. Tijdens het productieproces wordt er nog een extra component toegevoegd aan het product. Vanwege hoge onderhoudseisen en onvoldoende nauwkeurigheid zocht de klant een alternatief op het valplaat-weegsysteem.

Lees verder op onze website door aan de rechterkant van deze pagina op ’Lees verder’ te klikken.

Applicatie
Om een constante kwaliteit te garanderen, doseert een roterende klep het toe te voegen component aan de hoofdflow welke vanuit een silo wordt aangevoerd. Voor het continu meten van de massastroom werd in het verleden een impact flowmeter gebruikt. Deze systemen worden ook wel valplaatwegers genoemd. Hoge onderhoudseisen en onvoldoende nauwkeurigheid waren de belangrijkste reden voor de klant om een alternatief te gaan zoeken. Een extra uitdaging bij deze toepassing waren de trillingen die veroorzaakt werden door de wijze waarop dit deel van de fabriek gebouwd was. Deze trillingen hadden een direct effect op de meetwaarden van de impact flowmeter. De klant wilde ook van dit probleem af en besloot met Envea de MaxxFlow te installeren. Tijdens een testopstelling zijn beide meetsystemen geïnstalleerd en hebben parallel gemeten. Uit deze testopstelling bleek de MaxxFlow geschikt voor deze toepassing en is de impact flowmeter verwijderd.

Over de MaxxFlow
De MaxxFlow is een meetsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het meten van (zeer) grote flow van droge bulkgoederen tijdens (vrije) val transport (flow vanaf 20 ton per uur). Door de open constructie en compacte vorm gecombineerd met de zeer grote doorvoercapaciteit is de MaxxFlow onder meer inzetbaar in situaties waar voorheen alleen complexe mechanische systemen, zoals weegbunkers of valplaten, toepasbaar waren.

Voordelen t.o.v. valplaat-weegsysteem
– Contactloze meting van grote hoeveelheid materiaal
– Voorkomt vervuiling van flow vanwege dichte constructie.
– Weinig hoogte nodig voor installatie in vergelijking met impact flowmeter
– Zo goed als onderhoudsvrij

Lees verder »icon.arrow--dark

Geschreven door

Istec International BV

Istec International is al bijna 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek en levert een breed scala aan oplossingen van gerenommeerde merken als Jaquet, Meggitt, Fuji, Mutec, Fischer,... Lees meer