Capacitieve sensor voor foutloze niveaumeting van droge granulaten.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Capacitieve sensor voor foutloze niveaumeting van droge granulaten.

De BCC capacitieve sensor van Turck is speciaal ontworpen voor de niveaumeting van droge granulaten. Deze sensor is ongevoelig voor elektrostatische ontlading en heeft geen beperkingen bij de inbouw in metaal, waardoor de schakelafstand optimaal blijft.

Speciaal voor de niveaumeting heeft Turck de BCC-sensor op de markt gebracht. Deze capacitieve sensor in een robuuste kunststoffen behuizing herkent zelfs de kleinste korrelgrootten. Hij heeft een hoge EMC-bescherming en is bijzonder ongevoelig voor elektrostatische ontlading (ESD). Precies dit is bij kunststoffen granulaten in leidingen en silo`s een veel voorkomend probleem, dat steeds opnieuw voor sensordefecten zorgt.

Een andere uitdaging bij de niveaumeting van kunststoffen granulaten is de inbouw in metalen flenzen, die een onbeperkte detectie en hierdoor een foutloze werking van de elektronica verhindert, daar de zijdelingse voorbedemping de schakelafstand drastisch reduceert. Ook dit storend effect wordt door de zijdelingse afscherming en de geïntegreerde verwerkingselektronica van de BCC-sensor effectief uitgeschakeld. De gebruiker kan hierdoor steeds over de volledige schakelafstand beschikken.

De sensor is ook uitgerust met een potentiometer voor een fijnafstelling en is beschikbaar in kabel- of connectoruitvoering.

Geschreven door

Logo van:Capacitieve sensor voor foutloze niveaumeting van droge granulaten.

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer