Capacitieve niveauschakelaars voor bulkgoederen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023

Een capacitieve schakelaar is een eenvoudige schakelaar voor bulkgoederen.
Hij reageert op verandering in het elektrisch veld of diëlectricum tussen twee elektroden. Dit elektrisch veld wordt beïnvloed door de kenmerken van het bulkgoed waarin de schakelaar geïnstalleerd wordt.

De meeste capacitieve schakelaars zijn geschikt voor hoge drukken van -1 tot 10 bar en temperaturen tot 180°C. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor u ze in vele verschillende installaties kan gebruiken.
Er zijn verschillende types capacitieve schakelaars, van zeer eenvoudige toestelletjes voor de meest eenvoudige silo’s, tot sterk geavanceerde capacitieve schakelaars die kunnen werken in hoge temperaturen, hoge drukken, op een lengte geheel aangepast aan uw applicatie, of met gescheiden elektronica.
U kan ze inzetten in elk bulk materiaal met een diëlectricum boven 1.5.

Geschreven door

Retec Instruments Bvba

RETEC INSTRUMENTS Retec is specialist in het meten van niveau, druk, debiet en temperatuur in de industriële omgeving. Nauwkeurige meetgegevens zijn onmisbaar voor de continuïteit, kwaliteit en efficiëntie van uw... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer