Cantillana optimaliseert productie en verhoogt opslagcapaciteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cantillana optimaliseert productie en verhoogt opslagcapaciteit

Bouwmaterialenproducent Cantillana startte eind 2019 een project op om het productieproces op de productiesite in Sint-Pieters-Leeuw te optimaliseren en de beschikbare capaciteit te verhogen en te diversifiëren. Dat moest het mogelijk maken om een breder palet aan zandfracties te verwerken naar de bestaande productielijnen.

Cantillana is een familiale producent van bouwmaterialen die betrouwbare
en duurzame oplossingen biedt voor elke fase van het bouwproject, van ruwbouw tot afwerking. Gespecialiseerd in ruwbouw, pleisters en gevelisolatie is het Belgische familiebedrijf de afgelopen decennia zonder meer een begrip geworden op de markt. De uitbreiding van het productgamma en de verschillende overnames bestendigden de afgelopen 145 jaar de groei. Voor het nieuwe project werd Lybover BULK ingeschakeld, met als doel om het transport en de opslag van de grondstoffen te verzorgen en te optimaliseren. De twee bestaande ronde silo’s werden afgebroken en op de bestaande structuur vervangen door drie nieuwe vierkante silo’s. Met een volume van ongeveer 60 m³ per silo werd de opslagcapaciteit aanzienlijk verhoogd. De bestaande staalstructuur werd aangepast en versterkt. Voor de verdeling van de producten naar het bestaande productieproces leverde en plaatste Lybover BULK negen transportschroeven.

Tijdsdruk
De grootste uitdaging bij dit project was zonder twijfel de tijdsdruk. Bovendien werd de ombouw voorzien tijdens de winterstop om geen productieverlies te lijden. Ook de inbouw binnen de bestaande omgeving vereiste de nodige aandacht. Een goede voorbereiding bleek ook hier weer essentieel. “Door te werken op basis van een 3D-scan van de bestaande infrastructuur kon er veel tijd gewonnen worden op vlak van engineering”, aldus Davy De Sutter, After Sales Service bij Lybover BULK. Uiterst correcte opmetingen, prefab productie en snelle probleemdetectie d.m.v. clashdetectie zorgden ervoor dat de korte doorlooptijd gegarandeerd kon worden.
“Lybover BULK rondde de werken tijdig af dankzij een goede voorbereiding, in veilige werkomstandigheden en met de nodige flexibiliteit”, vertelt André Van Lathem van Cantillana. De silo’s zelf werden geproduceerd door
zusterbedrijf Lybover METAL. De complementariteit van de Lybover groep vormde voor dit project weer een meerwaarde.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer