Cadmes synchroniseert Sharepoint met Enterprise PDM

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cadmes synchroniseert Sharepoint met Enterprise PDM

Veel middelgrote en grote ondernemingen maken gebruik van Microsoft SharePoint voor het delen van documentatie tussen medewerkers, toeleveranciers en klanten. De nieuwe Cadmes EPDM SharePoint Link is een voordelige en veilige manier om het populaire platform te synchroniseren met documenten uit SolidWorks Enterprise PDM. Daarmee wordt engineeringdata niet alleen in de onderneming openbaar gemaakt, maar worden ze ook doorgegeven aan toeleveranciers en klanten.

Bedrijven in de maakindustrie beschikken vaak over veel documentatie, het beheer hiervan kan geregeld worden met een product data management (PDM) systeem. Via Microsoft SharePoint leest Cadmes EPDM SharePoint Link de gewenste documenten na vrijgave automatisch in en actualiseert ze. Afdelingen zoals kwaliteitsmanagement, montage of productie, kunnen zodoende actuele documenten van de constructieafdeling in realtime inzien.

Externe contacten
“De interne communicatie betreft echter slechts één kant”, benadrukt Bas en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de SharePoint Link. “Evenzo belangrijk is de communicatie met andere ondernemingen: zo heeft een toeleverancier actuele en nauwkeurige tekeningen nodig voor zijn werkzaamheden maar de opdrachtgever wil hem geen toegang verlenen tot het PDM-systeem. Met SharePoint Link kunnen wij tekeningen, modellen en stuklijsten automatisch uit Enterprise PDM ter beschikking stellen, bewaken en wijzigen.” Vooral het laatste is volgens Koomen een van de meest voorkomende oorzaken van fouten in combinatie met toeleveranciers:

Zolang de documenten in de computer blijven, is met EPDM SharePoint Link een organisatiebrede synchronisatie mogelijk. Geeft de afdeling Engineering groen licht, dan wordt het project direct en overal geactualiseerd – systeemoverkoepelend, inclusief ERP, CRM en tot buiten de onderneming.

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer