Bulk Packaging Pavilion op Solids Rotterdam 2019

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bulk Packaging Pavilion op Solids Rotterdam 2019

Uw verpakking hoeft de consument niet te verleiden? De meeste bulkgoederen vervolgen immers hun weg als grondstof naar een eindproduct. Dat verheldert al meteen het doel van een bulkverpakking. Die dient voornamelijk om een product veilig, economisch en houdbaar te verplaatsen. En meer en meer belangrijk om duurzaamheid uit te dragen: de verpakking moet herbruikbaar zijn.

Herbruikbaarheid centraal in bulkverpakkingen
Levert u uw producten uit in een bigbag? Dan beschermt een stevige vorm kwetsbare producten. En hoewel kunststof een beetje in de hoek zit waar de klappen vallen, met dank aan de plastic soep, springen de voordelen van de Returnable Transit Packaging (RTP) van Schoeller Allibert meteen in het oog. Hun Combo Excelsior®, een standaard inklapbare, kunststof IBC werd in 2018 tweede bij de Nederlandse verpakkingsprijs De gouden Noot. De modulaire opbouw stelt de gebruiker in staat delen van de container te vervangen bij schade en maakt hem vrijwel eindeloos herbruikbaar.

Traceerbare bulkverpakkingen
Om veiligheid en duurzaamheid van een bulkverpakking te verhogen, vormt labelling een belangrijk onderdeel. Het kan niet duidelijk genoeg zijn wat er bijvoorbeeld in zo’n RTP zit. Welke (gevaarlijke) stoffen bevat het product? Hoe lang is het houdbaar? En kan het misschien zelfs wel terug in het proces als het zijn weg niet vindt naar een afnemer?
Beursdeelnemer Tasco levert etiketten zoals wateroplosbare en eenvoudig te verwijderen etiketten die hergebruik van de verpakking aanmoedigen.
Henk Deweerdt, EMEA Sales & Reseller Manager: “Op die manier kan de klant zijn verbruikte product herinzamelen, uitspoelen en herverbruiken. Deze etiketten vinden al gretig aftrek bij bierbrouwers en bakkerijen. De laatste gebruiken bijvoorbeeld kleurcodering op broodbakken die eenvoudig zijn te retourneren, te wassen en te herlabelen.”

Inkjetsystemen
De inkjetsystemen die Tasco verdeelt zoals bijvoorbeeld de AstroJet L1 noemt Deweerdt ook milieuvriendelijker dan de gemiddelde offsetpers, flexopers of tonersystemen. “Dat komt omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een temperatuurverhoging voor het bakken van toner in de verschillende media of het gebruik van schadelijke producten voor de productie. Daarnaast verbruiken de inkjetsystemen zelf veel minder energie.”

Bulkhandlingmachines
VHM Machinery toont op het Bulk Packaging Pavilion de bigbag-handlingmachines. Ze vereenvoudigen het legen en vullen van bigbags en worden volledig naar klantwens gemaakt. Het bedrijf levert ook machines voor het vullen en legen van kisten. Allemaal machines die stuk voor stuk het verwerken van bulk vereenvoudigen. Zodat er uiteindelijk minder menselijke handelingen aan te pas komen. Alles om het werk veiliger en efficiënter te maken.

Zit u met een verpakkingsprobleem en spreekt bovenstaande u aan? U kunt de beurzen Solids en Pumps & Valves gratis bezoeken en meteen het Bulk Packaging Pavilion aandoen.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer