Brabender verbetert nauwkeurigheid in doseren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Brabender verbetert nauwkeurigheid in doseren

Scherpe kwaliteitseisen in de chemie-, wasmiddelen-, voedingsmiddelen- en kunststofindustrie vragen om een steeds hoger doseernauwkeurigheid. Naast een nauwkeurige weging en doseerbesturing en een juiste selectie van het type doseerunit bepaalt ook een correcte navulling en ontluchting van de doseerunit de uiteindelijke doseernauwkeurigheid. Bij het doseren van poeders in combinatie met een ontluchting door filterkaars of filterkous slaan deze na korte tijd dicht. De overtollige lucht ontsnapt dan via de inloop en via de uitloop met het gevolg dat de navulling vertraagd en de poeder bij de uitloop ongecontroleerd uit de doseerunit wordt geblazen met productafkeur tot gevolg door een onnauwkeurige dosering, onbetrouwbare productie en diverse storingsmeldingen.

Op basis van meer dan 50 jaar ervaring in ontwikkelen, fabriceren, installeren en service heeft Brabender Technologie KG de JetFilter ontwikkeld, een verbeterd zelfreinigend ontluchtsysteem voor gravimetrische doseerunits.

De JetFilter werkt als stofafscheider voor deeltjes groter dan 5µm en wordt geplaatst direct op de ontluchtstomp van de doseerunit. Persluchtpulsen vanuit de schone lucht zijde reinigen het meegewogen filter automatisch aan het eind van de navulling tijdens de stabilisatietijd zonder verstoring van de dosering terwijl het afkomende poeder in de feeder terug valt en daardoor niet verloren gaat. In de praktijk resulteert de JetFilter in een hogere productie efficiency en betere Return-On-Investment.

Het filtermateriaal voldoet aan FDA en GMP richtlijnen, heeft een groot oppervlak, een laag drukverschil en is eenvoudig uitwisselbaar tegen lage onderhoudskosten.
De product contactdelen zijn uit RVS304 (1.4301)
Afhankelijk van het luchtvolume en luchtsnelheid zijn 2 filters parallel inzetbaar.
De Brabender JetFilters zijn inzetbaar in ATEX omgeving en voldoen aan de CE richtlijnen.

Geschreven door

Logo van:Brabender verbetert nauwkeurigheid in doseren

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer